Skip to content

Atocha botaniske hage

4 de juni de 2021

Madrid er en urbane kjerne som er ganske ansvarlig for høye bygninger, veitrafikk og forurensning. Av denne grunn er naturlige rom som offentlige hager vanligvis en oase av ren luft. I dag skal vi snakke om botaniske hage til Atocha. Det er en type botanisk hage der eksistensen av endemiske eller innfødte arter i sektoren skiller seg ut. Det er et ganske interessant sted fra et botanisk og turist synspunkt. Derfor er det viktig å besøke denne botaniske hagen med hele familien, slik at de små kan lære om flora og fauna i landet vårt.

I denne artikkelen skal vi fortelle deg om alle kjennetegn, flora og fauna i Atocha botaniske hage.

Hovedtrekkene

palmer i den botaniske hagen

I begynnelsen av artikkelen nevnte vi at det er en type botanisk hage som presenterer et stort antall endemiske eller innfødte arter. En endemisk art er en som bare lever i et bestemt økosystem. Enten på grunn av egenskapene til økosystemet eller på grunn av dets enkle evne til å reprodusere, men de bor bare i et bestemt område. Vi snakker om en art som sprer seg i dette området, ikke flere eksemplarer vil delta. Derfor er de ganske viktige arter sett fra bevaring av den endemiske floraen og faunaen i et land eller en region.

Blant de mest kjente endemiske artene i den botaniske hagen Atocha finner vi de 4 eksemplarene av guarango, 3 typer kaktus, Zapotec og viburnum. Få byer i verden er de som kan ha den luksusen å blant sine offentlige områder ha en botanisk hage som har historisk betydning i urbane området. Derfor er det fulle navnet på dette stedet Atocha-La Liria historiske botaniske hage. Det ligger i Ambato, som er et kulturarv som har to historiske museer. Disse to museene tilhører familien til Luis Alfredo Martínez, forfatter og maler, og Juan León Mera, forfatter, maler og forfatter av nasjonalsangen.

Det ligger på Av. Rodrigo Pachano og på Costa Atocha, Ambato. Selv om det er kontinuerlig byvekst i Madrid, har det et areal på 14 hektar. Dette gjør det til en ekte oase i et område der det er mye forurensning og støy. Det er vanligvis åpent fra onsdag til søndag fra 09:00 til 16:30. Når det gjelder prisen, er den bare verdt 0,5 dollar for spanjoler og 1 dollar for utlendinger.

Biologisk mangfold i Atocha botaniske hage

Atocha botaniske hage

La oss se hvilken biologisk mangfold vi kan se i denne typen botanisk hage.

Flora

Inne i floraen i den botaniske hagen Atocha vi fant mer enn 400 plantearter, i hva er frukthagen. Alléen med palmer, busker er mer enn 143 år gammel. Vi kan også finne sjamanmedisinske hager som ble brukt som et sted for å lage medisiner. Vi ser også at eukalyptustrær ble hentet fra Australia i 1865 av regjeringen til president Gabriel García Moreno.

Over tid har antall endemiske arter og unike eksemplarer som finnes på dette stedet blitt perfeksjonert. Takket være dette utgjør den i dag en ekte reserve med blomsterarter fra hele provinsen. Inneholder høyere plantearter som inkluderer 151 slekter og 79 botaniske familier, for det meste innfødte av det tørre skrubbøkosystemet som er typisk for de interandiske dalene i Ecuador. Omtrent syv endemiske blomsterarter er registrert i området. Dette gjør at den botaniske hagen til Atocha har større verdi når det gjelder biologisk mangfold.

Fauna

I denne botaniske hagen skylder vi ikke bare floraearter, men også fauna. Noen av disse artene og faunaene er gjenvunnet fra området. Vi finner arter som chucuri, kolibri, opossum, ugle, andean ugle og til og med dyr som ikke er veldig vanlige som den andinske skunk, men i hagen finner du den ved bredden av elven Ambato.

Høydepunkter i den botaniske hagen Atocha

hage i stasjon

Vi skal snakke litt om følelsene vi har for å besøke dette stedet. Og det er at når vi går gjennom denne botaniske hagen, kan vi ha en forbindelse med naturen og historien til dette stedet. Og det er at de to boligene har uvurderlige deler og voksfigurer som får alle besøkende til å komme litt nærmere hvordan livet var i disse bydelene. Det har også historiske museer, så den blir ikke bare introdusert i naturen, men også i menneskets historie.

Den viktigste egenskapen til miljøet manifesteres i nærvær av et økosystem som har utviklet seg. Dette økosystemet har utviklet seg på denne måten siden det er en elv med rikelig flora. Takket være eksistensen av denne elven er det mulig å observere en viktig sekvens av landskapsscenarier.

Blant de mest bemerkelsesverdige tingene kan vi se følgende:

  • Den generelle kretsen Det går fra velkomstplassen til den femte av Juan León Mera. Langs denne kretsen kan du se den originale alléen kjent som Callejón Los Plátanos. Du kan også se en lagune i páramo, skogen fra høyden når vi ser broen, kontinentens hager, Lirias prydhage, to museumshus med tilhørende historiske elementer og et område for rekreasjon, hvile og en kaffe.
  • Botanisk krets: Det er en krets som går sammen med 3 soner av plantesamlinger som finnes i provinsen. Først med tanke på tørr montanskrubb, deretter páramo-området, Andes øyenbrynplanter og øvre og nedre, eviggrønne skog. Til slutt finner vi den grønne skogen i Ambato-området.
  • Landbrukskrets: En annen av de sterke punktene i den botaniske hagen til Atocha er denne jordbrukskretsen. Det er et område fullt av Andes frukttrær, Andes avlinger, vingårder og et område med introduserte frukttrær. Denne kretsen er ganske komplett, siden det er mulig å kjenne til den germoplastiske sonen der genotyper av noen matvarer vises.

Jeg håper at med denne informasjonen kan du lære mer om Atocha botaniske hage med dens egenskaper.