Skip to content

Awesome Easy Cranberry-Orange Relish

31 de mars de 2021
  • 3-2-1-Cranberry Orange Relish – tre ingredienser – 5 minutter prep! Klikk på en annen pix for å forstørre og lese bildetekst.Foto/Illustrasjon: susan belsinger
  • Ekte juveler – disse sesongens fruktene gir fantastisk smak, desserter og drikkevarer. Foto / illustrasjon: susan belsinger
  • Behandle appelsinen i grove biter. Foto / illustrasjon: susan belsinger
  • Legg til tyttebær og puls – teksturen skal være middels fin – men ikke puré. Foto / illustrasjon: susan belsinger
  • Det er sesongen for tyttebær! Sartheten deres gir fantastisk smak og kontrapunkt til mange retter. Foto / illustrasjon: susan belsinger

Tranebær er en stift av Thanksgiving-bordet. Jeg er ikke en som setter pris på en quivery, geléaktig masse. Jeg går for gusto: tekstur, smak og friskhet. Dette er det beste tranebærretten jeg noen gang har spist – har tre enkle sesongbaserte ingredienser – og det tar bare 5 minutter å lage.

Denne oppskriften var fra min svigermor, Marguerite Sargent. Maggie lagde det med sukker, men jeg liker det mye bedre med lønnesirup.

Marguerite’s Cranberry Orange Relish

Så lenge jeg har kjent henne, svigermor, Marguerite Sargent, fikk denne glede hver eneste Thanksgiving. Det er friskt, terte og søtt-livlig på smak – et fint motpunkt til alle de andre tunge matvarene. Hun pleide å male den på en kjøttkvern helt tilbake da, men brukte matprosessoren de siste årene. Marguerite brukte en gammel oppskrift på dette som hun fikk ut av en avis for mange år siden – siden jeg ikke har den eksakte oppskriften – dette er min versjon av hvordan jeg tror hun laget den. Jeg liker å røre inn 5 eller 6 dråper av de hjemmelagde appelsinbitene mine. Noen ganger legger jeg til en spiseskje eller to med oransje likør som Grand Marnier, Cointreau eller Gran Gala.

Lager ca 4 kopper

1 organisk marine oransje, vasket og kuttet i åttendedeler
1 pose ferske tyttebær, gjerne økologisk, vasket og plukket over
Omtrent 1/3 til 1/2 kopp ekte lønnesirup

Ha de oransje bitene i en kjøkkenmaskin og puls til den er i små biter, men ikke purert. Tilsett tyttebær og puls til de er i små biter, men ikke pureed. Relishen skal ha tekstur. Hell i 1/3 kopp lønnesirup og puls bare for å kombinere.

Overfør velsmaken til en bolle. Smak etter søthet – det skal være syrlig og pittig, men likevel søtt nok. Tilsett mer sirup om nødvendig (opptil ytterligere 1/4 til 1/3 kopp. Dekk til og avkjøl i noen timer. Det er godt å lage den en dag eller så før. Når den har myket, smak den på nytt for søthet og juster etter behov.