Skip to content

Baker Creek Heirloom Seeds fortsetter å vokse

27 de mars de 2021
  • Jere Gettle, grunnlegger av Baker Creek Heirloom Seeds, startet selskapet da han var bare 17. Foto / illustrasjon: Jodi Torpey
  • Baker Creek Heirloom Seed-katalogen er kjent for den fargerike omslagsbildet skapt av DL Gettle, Geres mor. Foto / Illustrasjon: Jodi Torpey

Seed Company vokser den gammeldagse måten

Baker Creek Heirloom Seed Company hadde en enkel start i 1998 da sytten år gamle Jere Gettle sendte ut sin første frøkatalog til noen hundre gartnere. Siden den gang har frøbedriften hans vokst til å bli et av de fremste arvefrøbedriftene i landet, og trykker 250.000 kataloger som inneholder mer enn 1400 varianter av grønnsaker, blomster og urter fra 70 forskjellige land.

Baker Creek Seed Company har mye å elske, fra de fargerike katalogomslagene som er laget av Jeres mor, til familiebildene til kona og datteren, til det faktum at alt frø er ikke-hybrid, ikke-GMO, ikke -behandlet og ikke-patentert. Dette er sanne arvestykker.

Jeg hadde sjansen til å møte Jere på en messe, og han er like ekte som hans frø. Du må beundre en fyr som drømte om å bli en seedman og deretter jobbet hardt for å få drømmen til å gå i oppfyllelse.

Katalogen inneholder de sjeldne og uvanlige

Selskapets hovedkvarter ligger i Mansfield, Mo., stedet for Seed Company og Pioneer Farm, og hjem til månedlige festivaler, inkludert den gammeldagse Spring Planting Festival i mai. Selskapet har også en frøbutikk i Petaluma, California, og kjøpte i 2010 Comstock, Ferre & Company Seed House i Wethersfield, Conn.

Baker Creek Heirloom Seeds
2278 Baker Creek Road
Mansfield, MO 65704
417-924-8887
eller
Baker Creek Seed Bank
199 Petaluma Blvd. N.
Petaluma, CA 94952
707-509-5171
https://rareseeds.com
Be om katalog …

Gartnere kan finne omtrent hvilket som helst arvestykke eller sjeldent frø de vil ha, fra amarant til vannmelon, i Baker Creek’s papir eller online katalog. Hvert utvalg inkluderer komplette beskrivelser av hvor frøet kom fra, litt av historien, hvorfor sorten ble valgt for katalogen og ideer for bruk av det ferdige produktet på kjøkkenet.

Denne katalogen er stedet å bla gjennom et bredt utvalg av orientalske greener, 32 slags paprika, 27 forskjellige reddikssorter og uvanlige dekorative meloner fra naturen i Afrika. Det er mer enn 60 nye varer i 2011-katalogen, inkludert mange gamle tomater fra hele verden.

Noen av de mer uvanlige inkluderer «Chocolate Stripes» som er beskrevet som en mahogny-farget tomat med røde striper, og en liten, lys oransje tomat med det vannet navnet «Rich Sweetness 132.» Lange, slanke tomater av Roma-typen i Icicle-serien kommer i tre farger: svart, gul og rosa.

Hyttehage Favorittblomster

I tillegg til det overveldende utvalget av arvestykker, urter og grønnsaker, har katalogen et utvalg av gammeldags blomsterhage. Asters, Bachelor’s Buttons, Calendula og Hollyhock er noen av favorittene mine, men hvem kan motstå en blomst som heter «Kiss-Me-Over-The-Garden-Gate»?

NPR intervjuer Baker Creek-grunnlegger Jere Gettle 07.10.11

Jere har også pakket frøsamlinger for å hjelpe gartnere med å finne en økonomisk måte å komme i gang med hagearbeid. Pakken er tilgjengelig for både nordlige og sørlige alternativer og kommer i små, store og jumbo størrelser.

Baker Creek Heirloom Seed-katalogen er ikke bare en måte å bestille frø til hagen, den har også oppskrifter, inspirerende sitater og vakre bilder. Jeres katalog er både en fascinerende shoppingopplevelse og en hyggelig måte å lære hvorfor det er viktig å bevare arvestykker for fremtiden.

Flere kataloganmeldelser …