Skip to content

Bakgårds landskapsarkitektur ideer for små hager

24 de februar de 2021

Mange er nølende med å implementere ideer om landskapsarbeid i bakgården, spesielt i et lite område eller byhus … de er redde for hagedesignet.

En rekkehushage kan være et sted å være på ferie, nyte naturen, bli tropisk eller bare komme utenfor.

Den minste bakgården og hagen, ordnet og dekorert, kan være en perle av kunstnerisk fortjeneste.

En formue trenger ikke å brukes på plantemateriale, landskapsteiner eller utleggere, eller et vell av materiale som brukes som dekorativ keramikk og vann. Fortsett å lese for å lære mer om små hageanlegg.

Rekkehus små bakgård ideer vurdere tema og bruk

Et huseier i en byhus og DIY-hagearbeider trenger ikke å være en anerkjent kunstner, selv om de (bevisst eller ubevisst) følger visse regler for design for en fortauskant eller fokuspunkt som fanger alles oppmerksomhet.

Mange av disse reglene for «landskapsdesign» er sunn fornuft. Noe ser riktig ut, eller det ser ikke riktig ut.

Smart liten hage bakgård design er det perfekte hageområdet for fred, rolig og privatliv. Med dusinvis av potensielle ideer tilgjengelig, før du hopper inn, bør planen og designbehovet ditt stemme overens med temaet eller bruken.

Vil det være en barnevennlig bakgård, ideer om et budsjett, tropiske bakgårdsdesigner eller vannfunksjoner for å gjøre din lille forgård eller bakgård til din egen personlige plass.

Det er sunn fornuft å ha aksentplanter her og der, å stresse et hjørne eller peke opp innganger for å tiltrekke øyet på en eller annen måte. Ellers mangler en beplantning karakter.

I dag, med vår tendens til enklere levebrød, kommer enklere beplantning. Folk foretrekker færre busker, men de få ligger på steder som betyr noe. Eiere tenker mer på typen busk, variasjon og vekstmåte.

De vurderer årsaken til hvert tre og busk, formålet det tjener og eventuell ekstra bruk.

Before the Creative Garden Ideas – Study

Før du gjør noe landskapsarbeid, studer huset og hagen din fra alle vinkler, både innvendig og utvendig.

Hvilke funksjoner vil du utslette, og hvilke vil du spille opp? Kanskje en veranda eller terrasse skal være skjermet eller beskyttet, eller et spesielt vindu som du vil se blomstrende trær eller andre funksjoner fra.

Og ville plantingen se attraktiv ut fra forsiden av huset? Fra siden?

Vurder om huset ditt er formelt eller uformelt, og prøv å tilpasse beplantningen til arkitekturen så vel som til landets utforming.

Et hus i byen har mindre land og foreslår mer formell beplanting enn en i landet. Et forstedshus kan være formelt eller uformelt, i henhold til arkitektur og nabolag.

I landet eller i små byer har hus vanligvis en landsmak om dem; de av mer eller mindre formelle designideer kan tåle uformelle beplantninger på grunn av selve naturen til deres beliggenhet.

Ulike typer hus og livsstil krever spesielle landskapsarbeid. Hvis moro og underholdende er din måte å tilbringe tid med familie og venner, kan privatliv og en inngjerdet bakgård eller plen være i orden.

Levende blomster, unike belegningsmaterialer, landskapsstein, stein eller utleggere, dekorativt keramikk, landskapsteiner og steiner fungerer sammen for å forvandle til og med en liten plass eller en ny uteplass til en hagearbeid ekstravaganza av naturens regnbuefarge, med et personlig preg.

Temaer og små hageanlegg ideer for hager med begrenset plass

Det er mange forskjellige temaer du kan bruke til landskapsdesignideer – utover formelle og uformelle.

En tropisk hageferie, med heliconia psittacorum, bananer og vinstokker som løper opp en trellis. Legg til plengresset og blomsterbedene som tilføyer appellen.

Ikke glem en liten dam i bakgården, lydvannet er alltid avslappende!

hengekøye-lite-landskap-08312015Legg til en hengekøye eller sving på varme sommernetter. Tenn opp noen stearinlys, tiki-lommelykter eller hagebelysning rundt terrassen din. Tenn opp grillen, legg til litt modusmusikk og andre «rekvisitter» for å skape en følelse og varme til utearealene.

Et romantisk landskapstema

Gå tilbake til bryllupsreisen, rett ut bakdøren, inn i din private bakgård. Komplett med et privatliv gjerde, badestamp eller kanskje et boblebad.

Legg til myke farger, potteblomster som eksotiske hibiscusblomster, inkludert Rose of Sharon hibiscus og lys med en søt lukt, og du kan gjenoppleve årene i din egen bakgård.

Legg til noen eksotiske blomster – pasjonsblomstplante eller dyp lilla blomstrende Tibouchina-tre – for å gi din hage design tropiske aksenter. Slike blomsterhageideer øker den elskede stemningen i et allerede romantisk landskap.

Familievennlig kreativ landskapsdesign

Kanskje familiens liv er travelt og aktivt. Utstyr landskapet ditt i bakgården mot utendørsaktiviteter for familie og venner. En hage bakgård design laget for grill cookouts, musikk og nok belysning til å tilbringe tid utendørs.

Å utvide en uteplass kan gi mer plass til underholdning og ekstra plass til sitteplasser om middagen.

Ikke glem utendørs hagebelysning i planene dine. Det kan være lurt å vurdere å legge til bunndekke eller tak på terrassen din. Tillater uteplassglede når været ikke samarbeider med planene dine.

La barna hjelpe til med blomsterutvalg. La dem plukke en blomst, busk eller til og med et tre å plante. Gi dem spaden til å plante “deres spesielle” plante, få hendene skitne på det spesielle stedet.

Det er en fantastisk måte å skape minner barna vil holde på i livet.

Gjør det spesielt – ditt rom – som gjenspeiler din personlighet, og skaper din ferie og helligdom fra resten av verden.

På toppen av det – et lite landskapsarbeidsprosjekt kan gjøres i løpet av en eller to helger.