Skip to content

Bat guano, en økologisk gjødsel

24 de juni de 2021

De flaggermus guano det er en økologisk kompost og organisk, som vil gi plantene i hagepotten vår, når spire- og utviklingsstadiet er over, viktige næringsstoffer for det, som kamp og kalsium.

Plantene spiser på mineral næringsstoffer som er i underlaget, og som de trekker ut gjennom røttene. For at disse næringsstoffene skal absorberes av planten, må de være det oppløst i vann av underlaget. Potteplanter trenger en ekstra tilførsel av næringsstoffer, ettersom jorden blir dårligere når planten vokser.

Flaggermusguano er rik på fosfor og kalsium, i tillegg til å stimulere plantens forsvar mot bakterier. De kamp Det hjelper utviklingen av røttene, mangelen påvirker veksten av hele planten, inkludert blomster og frukt. De kalsium bidrar til dannelsen av celler, dets underskudd forårsaker et lite og deformert løvverk, med rotting av blomster og frukt.

Gitt kompleksiteten i å samle den, er det beste alternativet å kjøpe den; I tillegg vil vi få det allerede sterilisert uten uønskede bakterier. Gjerne i pulver, tilsett en eller to spiseskjeer per gryte i det øvre laget av underlaget eller lage en guano-te.

De guano te Vi kan få det ved å blande en liter veldig varmt vann med 100 gram flaggermus guano. Vi blander det kraftig i omtrent 15 minutter og lar det marinere i fire eller fem dager; så kan vi blande den med ytterligere fire liter stille vann, og dermed oppnå en god buljong rik på næringsstoffer.

Bat guano er en av de mest populære naturlige gjødselene i dag, men den har blitt brukt av bønder over hele verden i århundrer. De sier at inkaene i Peru verdsatte guano av hvilken som helst opprinnelse så mye på 1400-tallet at straffen for de som skadet dyrene som produserte den, var døden. I løpet av de siste årene av 1800-tallet i USA var guano med flaggermus så verdifullt for bønder at regjeringen tilbød gratis land til alle som oppdaget guanoforekomster.

I dag er vi derimot heldige at vi ikke trenger å lete i hulene eller trene flaggermus hjemme. Det er nok å kjøpe den direkte i vår vanlige spesialforretning.

Mer informasjon – Minerale næringsstoffer: fordeler og symptomer på mangel, El macetohuerto