Skip to content

Batavia-salat (Lactuca sativa)

6 de juni de 2021

Som vi vet er det mange salatarter. En av salatene som mest forbrukes av befolkningen generelt er Batavia salat. Den dyrkes hovedsakelig i Nord-Spania takket være det tempererte og fuktige klimaet i området som favoriserer forholdene som denne grønnsaken trenger. De trenger normalt mye lys og et behagelig klima for å trives, men de kan overleve ganske mye i andre mer ugunstige forhold. Å være ganske etterspurt, kan det bli funnet i markedet gjennom hele året. Dette er fordi de produseres i drivhus.

I denne artikkelen skal vi fortelle deg om alle egenskapene og egenskapene som Batavia-salat har.

Hovedtrekkene

Utvalg av kuttede grønnsaker

Potetsalaten hadde en ganske langsom vekst. Det at den må dyrkes i drivhus, er fordi den kan tilpasses bedre forholdene du trenger. Hvis salaten har alle de nødvendige forholdene for den mest optimale utviklingen, Vi vil kunne akselerere denne langsommere veksten og opprettholde konstant produksjon.

Denne salaten har noen spesielle egenskaper som gjør den forskjellig fra andre typer salat som romaine eller isfjell. Det har også mange gunstige egenskaper for helsen, blant hvilke vi finner en god mengde næringsstoffer.

Det første som skiller seg ut med denne salaten er utseendet. Vi kan definere Batavia-salat som om det var en rund skyte med løse, krøllete blader. Bladene er ganske prangende, og fargen avhenger mye av mangfoldet av salat vi behandler. Det mest normale er at det varierer mellom en mer intens grønn farge eller en lysere grønn. Det er en salat som lett oksiderer. Når den er kuttet, begynner den å oksidere på en akselerert måte. Det kan nå et punkt der utseendet helt endres til en mørkere farget salat.

Det finnes et bredt utvalg av Batavia-salater. Blant disse variantene finner vi i floreal, triathlon, sier, Venezia, boavista og matinale, blant andre. Hver variant av denne typen salat skiller seg ikke bare fra resten av utseendet, men også av sesongen der den må dyrkes, teksturen på bladene og smaken.

Ulike typer Batavia-salat

Batavia salat egenskaper

Batavia salat har en ganske nøytral smak og presenterer forskjellige varianter mellom rød salat og grønn salat. Takket være disse forskjellene kan vi velge og kjøpe forskjellige typer Batavia-salat som passer best for vår smak. Avhengig av hvilken type oppskrift vi skal lage, kan en type tekstur, egenskaper eller smak tjene oss.

De to vanligste typene av denne grønnsaken er rød og grønn Batavia-salat. Vi skal fortelle deg hovedegenskapene til hver og en av dem:

  • Rød Batavia-salat: Det er en variant som, som navnet antyder, har en rødlig farge. Det er også kjent under navnet eikesalat. Det er noen eksemplarer der vi kan observere at bladene deres blir grønne, men når de utvikler seg, begynner de å bli røde fra tuppen av bladene. I de fleste av disse grønnsakene er det en intens rødlig farge fra begynnelsen. Den vokser ganske tidlig på året og kan lett gjenkjennes med det blotte øye fordi den er formet som en bukett med krøllete og blanke blader. Den har en ganske søt smak og dyrkes i februar.
  • Grønn Batavia-salat: denne salaten er preget hovedsakelig av å ha en gul knopp. Den dyrkes hele året siden den har en enorm kapasitet for vekst. Det vokser mest i løpet av de første 6 månedene av året. Blant dets egenskaper finner vi en høy verdi i fiber, mineraler og vitaminer, blant hvilke vitamin A og vitamin C. Den har også mineraler som jern, kobber, kalium, kalsium og forskjellige antioksidanter.

Batavia salat egenskaper

Batavia salatblader

Vi skal analysere de forskjellige egenskapene som denne salaten har for å kjenne den litt grundigere. Denne grønnsaken har forskjellige egenskaper som gjør den mer spesiell enn andre salater som vi kan finne i markedene. La oss se hva de er:

  • Stor mengde vann. Mer enn 95% av salaten er vann. Dette vil hjelpe oss slik at kroppens avfall kan renses utvist gjennom nyrene, i tillegg til å delta i produksjonen av nye celler.
  • Antioksidantkraft. Ved å inneholde en stor mengde og en rekke vitaminer, blir det en viktig kilde til antioksidanter for kroppen.
  • Høyt innhold av vitamin K. Dette vitaminet brukes primært til blodpropp og til å generere røde blodlegemer. Bladene som har en grønnere farge er de med en høyere konsentrasjon av dette vitaminet.
  • Rik på folsyre. Folsyre er vitamin B9 og er viktig for å forhindre anemi. Dette gjør det interessant når du inkluderer denne maten i dietter, spesielt for gravide kvinner, siden de hjelper til med å opprettholde de nødvendige jernnivåene i kroppen og er involvert i dannelsen av fostrets nervesystem.
  • Høyt innhold av vitamin A. Dette vitaminet hjelper med å forbedre helsen til synet vårt. I tillegg forhindrer det oss fra noen infeksjoner og øker produksjonen av antistoffer.

Batavia salat fordeler

Retter med bataviasalat

Når vi vet alle egenskapene til denne salaten, kan vi se at fordelene vi kommer til å oppnå ved hyppig forbruk i kostholdet vårt. Det første og viktigste er at det hjelper oss å redusere kaloriene vi introduserer i vår dag til dag. Å være en veldig mat med lite kaloriinnhold hjelper oss til å føle oss mettede (på grunn av den høye fibermengden den har) uten å innføre mange kalorier. Hvis du tenker på å generere et kaloriunderskudd for å redusere kroppsfett, er Batavia-salat en veldig interessant mat å introdusere i kostholdet ditt.

Hjelper oss med å slappe av. Denne salaten har også avslappende egenskaper. Med bladene kan vi lage en infusjon før vi legger oss som kan hjelpe oss med å sove. Det hjelper oss også å forhindre for tidlig aldring og er en god kilde til næringsstoffer for gravide.

Jeg håper at med denne informasjonen kan du lære mer om Batavia-salat.