Skip to content

Besøk din lokale botaniske hage

15 de februar de 2021
 • Mange morsomme ting å gjøre på You Can Grow It! festival på USBG.Foto/Illustrasjon: susan belsinger
 • Besøkende som potter opp urter i urtteltet, ble assistert av medlemmer av Potomac Unit of the Herb Society of America. Foto / illustrasjon: susan belsinger
 • Match bestøveren med plantespillet (med hint) – morsom og lærerik måte å lære på. Foto / illustrasjon: susan belsinger
 • Echinacea, ellers kalt Purple Coneflower, i sommerfuglhagen. Foto / illustrasjon: susan belsinger
 • Eldste i full blomst i Regional Garden. På tide å lage litt hjertesaft og sirup! Foto / Illustrasjon: susan belsinger
 • Imponerende skilting som illustrerer anlegget og dets deler med den virkelige planten rett ved siden av. Selv om denne østlige Redbud ikke blomstrer, er det mange andre måter å identifisere den på. Foto / illustrasjon: susan belsinger
 • Bier som blomstrer St. John’s Wort blomstrer. Foto / illustrasjon: Susan Belsinger
 • Bås med rovdyrplanter – jeg fikk potte min egen sundew! Foto / illustrasjon: susan belsinger
 • Hvordan kunne pollinatorer ikke tiltrekkes av denne strålende oransje sommerfuglluken? Foto / Illustrasjon: susan belsinger
 • Jeg elsker den bleke rosa av denne hengende petaled Echinacea pallida.Foto/Illustrasjon: susan belsinger
 • De lilla blomstene av pickerelweed tiltrekker seg bier og sommerfugler. Foto / illustrasjon: susan belsinger
 • Utstilling av vertikal, hydroponisk hagearbeid for hjemmet.Foto/Illustrasjon: susan belsinger

Forrige helg var den Du kan dyrke det! Festival i US Botanic Garden. (www.USBG.gov/Programs) Det var god oppmøte og besøkende fikk potte opp en urteplante og en kjøttetende plante for å ta med seg hjem, se på en bikube og smake honning, observere pollinatoraktivitet i sommerfuglhagen, lukte rosene i Rose Garden, nyt de innfødte blomstene i Regional Garden og kjøle deg ned i vinterhagen mens du nyter de mange plantesamlingene fra tropene og medisinene til sjeldne og truede.

Det skjer alltid noe i den lokale botaniske hagen eller arboretet – og et sesonglandskap som forandrer seg – så finn en i nærheten og besøk! Eller hvis du er på vei ut på ferie, kan du finne ut hvilke offentlige hager som er i nærheten, og sette dem på din go-see-liste; Jeg har besøkt noen herlige hager når jeg er på ferie. Tidsplaner for arrangementer, utstillinger, gratis klasser osv. Kan enkelt bli funnet online.

Jeg er heldig å ha både USBG og US National Arboretum innen omtrent en times kjøretur fra hjemmet mitt i Maryland. Så jeg er på adresselisten for å motta deres sesongmessige kalender for begivenheter, og så registrerer jeg meg for alle slags gratis turer og klasser (kan like godt dra nytte av våre skattekroner på jobben!). Selv om jeg ikke tar en klasse, liker jeg alltid de forskjellige hagene i National Garden (som feirer 10-årsjubileum i år, så det er mange hendelser som skjer.

Forrige helg var jeg involvert fordi Potomac Unit-medlemmene i Herb Society of America var til stede for å hjelpe folk med å potte opp urter for å ta med seg hjem og gi urte råd og info – vi hadde mange deltakere og mange spørsmål om dyrking av urter – det er flere mennesker hagearbeid og dyrker urter enn vi er klar over. (https://potomacunithsa.org/)
Deler av vinterhagebygningen og terrassen blir rengjort og renovert, så det er ingen terrassehage-skjerm i sommer, men National Garden er allerede i sin fulle sommerherlighet. Jeg liker spesielt å se alle pollinatorene som arbeider med sommerfuglgresset og mange arter av Echinacea i sommerfuglhagen, og det var så mange innfødte planter i blomst i den regionale hagen, fra kremhvite hylleblomster til levende lilla pickelelweed og lyse gule johannesurt. Utenfor under trellisen er det flotte, informative plakater av de innfødte plantene som du kan se i hagene, inkludert villblomster, planter for kritikere, våtmarksplanter, busker, små trær og store trær.

For planteelskere som meg selv var jeg glad for å finne disse plakatene replikert på liten kartong inne i vinterhagen i resepsjonen. Også der er to andre vakkert illustrerte hefter som er gode for både barn og voksne: Plant Explorer’s Field Journal: A Trek through the Wilds of the USBG Conservatory, som er som en pedagogisk scavanger-jakt og Field Journal: Observations in the Regional Garden. , som gir deg en liste over bestemte planter å se etter og observasjoner av deres egenskaper. Fantastiske, pent utførte undervisningsverktøy gjør læring morsomt! Og de er dine for å spørre.

Bli inspirert og besøk hager. Eller enda bedre, frivillig! Alle offentlige og private hager er avhengige av frivillige. Jeg ble overrasket over antall frivillige (i deres babyblå Botanic Garden-skjorter) det var – og enda mer overrasket over hvor mange unge mennesker som meldte seg frivillig. Det er en fin måte å tilbringe tid på vakre steder, støtte samfunnet ditt, gjøre gode ting, få venner og møte mennesker fra hele verden – selv om det bare er et par timer i uken eller til og med en måned.