Skip to content

Beths hage i Iowa, dag 3 – Tiltrekker dyrelivet

29 de mars de 2021

Sibirisk iris og pioner. Foto / illustrasjon: Med tillatelse fra Beth ZakrasekVelkommen til dag 3 i Beths Zakraseks hage i Cedar Rapids, Iowa.

I fuglehagen. Foto / illustrasjon: Med tillatelse fra Beth ZakrasekFortsetter historien sin igjen, sier hun, “Jeg bruker absolutt ingen plantevernmidler i hagene mine. Jeg finner sjelden insektskader, ikke engang snegler på hostas. Jeg har bestemt at det er fordi vi har så mange fugler som tilbringer somrene i hagen vår, og vi har også mange frosker og padder og hageslanger.

Den fantastiske heksenøkkelen med en bug i nebbet. Pesticider brukes IKKE lenger på eiendommen vår, og jeg tror mye av æren kan gå til disse små vennene. Foto / illustrasjon: Med tillatelse fra Beth Zakrasek“Jeg har skiftenøkkelhus over hele hagen og oppe på bakken vår. En wren-familie hekker i hvert av disse husene hver sommer, noe som betyr at vi har 9 wren-familier på eiendommen hvert år. Deres kosthold består utelukkende av insekter.

En av uglene som bor i skogen bak hjemmet vårt. Vi har IKKE noen kaninproblemer i hagen vår, og jeg tror det er på grunn av uglene, haukene og revene her. Foto / illustrasjon: Med tillatelse fra Beth Zakrasek«Vi har også gullfinker, robins, kardinaler, chickadees, husfinker, blåfugler, kattfugler, nøtter, hakkespett, flimmer, meis, juncos, duer, ugler, hauk og ville kalkuner. Og, selvfølgelig, kolibrier. Jeg har frømatere og hummingbird-matere i nærheten av terrassen vår der vi kan se aktiviteten fra kjøkkenbordet vårt eller fra den skjermede verandaen.

En kattfugl som elsker å følge meg rundt i hagen og se på hva jeg gjør. Uansett hvor jeg går, er han noen meter unna og virker interessert i hagearbeid! Foto / illustrasjon: Med tillatelse fra Beth ZakrasekJepp. Eschew plantevernmidler og fuglene flytter inn og gjør skadedyrene dine måltider. Sunn fornuft! Så glad du har det, Beth. Nok en gang, vakker.

*** Mer info i bildeteksten, og enda flere bilder i morgen. Det er så mye å se i denne hagen !! ***

En liten besøkende. Foto / illustrasjon: Med tillatelse fra Beth ZakrasekEn liten beboer. Foto / illustrasjon: Med tillatelse fra Beth ZakrasekFoto / illustrasjon: Med tillatelse fra Beth ZakrasekFoto / illustrasjon: Med tillatelse fra Beth ZakrasekEt lite reir som blåste inn i hagen min en dag og så ut til å ha blitt fullført og aldri brukt før det blåste bort. Foto / illustrasjon: Med tillatelse fra Beth ZakrasekEn groundhog som vi må overbevise om å bli ført til naturstien noen miles unna. Foto / illustrasjon: Med tillatelse fra Beth ZakrasekEn soppfamilie jeg så i bakhagen, så jeg bestemte meg for å se hvordan huset vårt så ut fra utsiktspunktet deres. Foto / illustrasjon: Med tillatelse fra Beth ZakrasekVil vi ha det har Hagen din, eller en hage du nylig har besøkt, i Hageens Foto av dagen? KLIKK HER!
Vil se hvert innlegg som noensinne er publisert? KLIKK HER!
Vil søk i GPOD etter STATE? KLIKK HER!
Og sist men ikke minst, sjekk ut GPOD Pinterest-side, hvor du kan bla gjennom alle innleggene i kategorier … moro! KLIKK HER!