Skip to content

Big Apple Beauty

29 de mars de 2021

Tenk på Bronx i New York City, og du tenker sannsynligvis ikke på vakre hager og inspirerende natur, men du burde gjøre det. Wave Hill er en førsteklasses offentlig hage, og det er vel verdt å legge til i reiseruten din neste gang du tar en tur til Big Apple.

Utsikten over Hudson-elven fra hagen er veldig fotogen. Men snu deg, så finner du hager så imponerende at du ikke vil bry deg med utsikten.
Mange av sengene leker med farger på spennende, interessante måter. Her fungerer mørkt løvverk og blomster i nyanser av rødt sammen for å skape et mørkt, humørfylt, spennende display.
Blomstene til Gladiolus «Atom» er lyse skarlagenrøde, kantet med en liten linje med hvitt. Fargene lyser lysere mot bakgrunnen av mørkbladede laksebønner (Ricinus communis).
Phytolacca americana «Sunny Side Up» er en levende, lysegul bladversjon av den vanlige (og motbydelige) pokeweed. Her er det parret med en mørkbladet urt (Atripex hortensis), ved hjelp av to planter som noen vil betrakte som ugress for å lage hagen magi.
Jeg liker de spiny, hvite blomstene til klapperslange-mesteren (Eryngium yuccifolium), og jeg har det bra med de myke blå blomstene til russisk salvie (Perovskia atriplicifolium), men de to sammen? Wow. En perfekt kombinasjon. Og enda bedre, de to plantene trives begge under de samme tørre, solrike forholdene. En kamp laget i himmelen!

Har du en hage du vil dele? Send 5-10 bilder med høy oppløsning på e-post (det er ikke nødvendig å redusere størrelsen på bildene før du sender – rett og slett pek, skyte og sende bildene på vår måte) og en kort historie om hagen din til [email protected]. Ta med hvor du befinner deg!

Å sende bilder i separate e-post til GPOD-e-postboksen er helt greit.

Har du en mobiltelefon? Merk bildene dine på Instagram eller Twitter med #FineGardening!

Du trenger ikke å være profesjonell hagefotograf – sjekk ut tipsene våre om hagefotografering!

Mottar du GPOD på e-post enda? Meld deg på her.

Følg oss: @finegardening on Twitter | FineGardeningMagazine på Facebook | @finegardening på Instagram

138138