Skip to content

Blomsterpotten

24 de juni de 2021

Hallo! Mitt navn er Ana og fra i dag vil jeg snakke med deg om frø, vanning, planter, skadedyr, rettsmidler, frukt … og blomsterpotter. De blomsterpotte Det er en av de siste urbane trendene innen hagearbeid. Det handler om å dyrke pottegrønnsaker, danner en liten hage i ditt eget hjem. Du trenger ikke mye plass: en balkong, en Terrasse eller til og med et indre hjørne, så lenge det er luftig og solrikt, kan brukes til planter, som vil være like stor som overflaten du setter for den.

Å dyrke dem er ikke vanskelig. Det handler om å velge art, plante og vanne. De grønnsaker De er veldig takknemlige, deres vekst er rask og i løpet av et par uker bærer de allerede frukt: kirsebærtomater, salat, paprika, auberginer, agurker … De er noe mindre enn de kommersielle, men til gjengjeld har de mye av smak.

Hva trenger du en blomsterpotte?

  • Frø eller frøplanter (små planter), som du kan kjøpe i et hagesenter. Hvis de er frø, må du plante dem i riktig sesong. Hvis det er frøplanter, må du transplantere dem når du kommer hjem.
  • Land (prøv å kjøpe det også i en spesialforretning, det er basarer som selger pottejord, men de er veldig fattige land)
  • Potter. Plastene er bedre, siden planterne bærer mye bevegelse av planter og transplantasjoner, og de er mer komfortable å håndtere. For å plante frøene til første spire (frøplante) er født, er det tilstrekkelig med en yoghurtbeholder med fire hull i bunnen. For plantene og plantene, en av mellomstørrelsen, ca 11 liter.
  • Vann. Vann dem alltid ovenfra, aldri ved nedsenking, da røttene lett råtner. Jorden må være fuktig, men ikke vanntett. Og med mindre det er midtsommer (som nå), er det nok annenhver / tredje dag.
  • Og sol. Fundamental. Uten sol vil de fleste grønnsaker ikke vokse.

Og det er alt til å begynne med.

I huset mitt startet vi med en liten cherrytomatplante. Da det begynte å bære frukt, med de søte tomatene, tenkte vi at det ville være morsomt å ha en salat og kutte blader på salaten. Vi kjøpte en frøplante og i løpet av et par uker hadde vi en nydelig salat som, blad for blad, falt, alltid frisk og skarp. Så kom agurker, paprika, auberginer og aromater: persille, basilikum, mynte …

Det krever litt dedikasjon, men det er veldig tilfredsstillende å se hvordan fruktene dine vokser hjemme og spiser smakfulle grønnsaker fra din egen høst.

Mer informasjon – Dyrking av grønnsaker i frøbed