Skip to content

Brennesle og dens egenskaper i den organiske hagen

18 de juni de 2021

Brennesle er en vanlig plante som vokser uanstrengt i hager, frukthager osv. For de som ignorerer dens nytte, det er bare en irriterende lukeDerfor vil vi gi mer informasjon om en av dens egenskaper og bruksområder, spesielt i vår organisk hage.

Du må begynne med å si at det er en råstoff veldig lett å få og at det ikke vil koste oss noe, så hvis vi fokuserer på bruken i hagen, er en av de verdifulle egenskapene dens rik på nitrogeninnhold, bra for å lage organisk kompost og andre komponenter som gjør det til et effektivt antibakterielt og plantevernmiddel.

Hvorfor er brennesle så nyttig i hagen, hvilke egenskaper har den?

en nyttig plante i hagen

Disse egenskapene sammen med mange andre er ganske nyttige for få så mye flytende gjødsel for å gi næring til plantene samt å utdype preparater som beskytter dem.

For produksjon av kompost og plantevernmidler trenger du bare brennesle og vann og er at neslen, (ca. 100 gr. Omtrent), må senkes i en liter vann for å være gjæring i omtrent to uker eller til boblene stopper; hvis vi skal bruke den som kompost, må den fortynnes i 20 liter vann Når den er fortynnet, blir den vannet med den. Hvis vi skal bruke den som et plantevernmiddel, skal vi fortynne den i 10 liter vann og bruke den på overflaten av planten.

Bruk av brennesle bringer store fordeler for våre frukthager og hager siden bruken som gjødsel gir planter næringsstoffer som er nødvendige for veksten, slik som kalsium, silisium, fosfor, nitrogen, jern og hjelp til forebygging og behandling av skadedyr; det beste av alt dette er at det er det helt økologisk og derfor ufarlig for naturen.

Vi kan også dyrke våre egne nesleplanter, så vi ville ikke bare ha råmaterialet til å lage kompost og plantevernmidler for hånden, vi ville også dra nytte av dem medisinske egenskaper gitt sine andre komponenter som vitamin A, B, C og E, jern, flavonoider, mineralsalter, histaminer, serotonin, silisium, harpiks, kalsium og sink, noe som gjør det veldig nyttig å behandle noen helsemessige forhold; i tillegg er vekstsyklusen rask, bare ca. 6 uker.

Den såkalte luken, tilhører urticaceae-familienDet skal ikke håndteres direkte fordi det klør og betenner huden. For å unngå allergiske reaksjoner ved kontakt med hårene på planten, hansker anbefales, fra planten skal du bruke enten stammen eller bladene, ikke hele planten.

Typer av brennesle

nettles forberedelse

Den større nesle såkalt eller grønn nesle. Planten kan vokse opp til 150 centimeter, genererer blomster i små klynger og bladene er ovale i form. Du må være veldig forsiktig så du ikke henter dem med bare hånd.

Den mindre brennesle, er bedre kjent for sine medisinske egenskaper, dens størrelse er omtrent 60 centimeter og den stikkende effekten på huden, til berøring, er ikke like kraftig.

Brenneslebladene har takkede kanter som simulerer bladet på en sag og som ender på et punkt, fargen er ganske slående grønn mens blomstene er mindre intense gule, og disse er igjen delt inn i hanner og hunner. De har en stiv koffert, selv om den er hul innsiden, og det er her hår som ligner veldig fint lo og hvor mye kløe de berører.

Andre mindre kjente varianter av nesle er: urticaardens, urticaatrovirens, urticaangustifolia, urticadubia, urticaferox, urticagaleopsifolia og urticafissa.

Som vi har klart å sette pris på, det er mange egenskaper vi får Takket være brenneslen, og for bruk i frukthager, er det veldig nyttig og praktisk å kjenne dem og sette dem i praksis for å oppnå nærende og sunne planter, gitt hvor effektivt et preparat basert på det er å avvise skadedyr og bekjempe infeksjoner.