Skip to content

Bruk av grus i hagen

14 de juni de 2021

Hvis du har en hage og vil gi den en litt annen touch enn den du har hatt så langt, er et alternativ selvfølgelig å sette planter, men Hvorfor ikke bruke grus? Det er flere størrelser og farger, og sannheten er at takket være den kan du få små, men bemerkelsesverdige endringer i paradiset ditt.

Du tror ikke på meg? Ta en titt på disse bildene mens jeg forklarer hvordan du kan bruke dem 🙂.

Grus eller grusvei

Grusbelagt sti i en hage

Du har sannsynligvis sett det på en gang å besøke en botanisk hage. Veier med grus eller grus ikke bare er de rene ved å hindre at ugress vokser, men de gir også eleganse til stedet. I tillegg kan du gå komfortabelt gjennom dem, uten bekymringer.

Dette er et materiale som passer som en hanske til den ene hånden til uregelmessige konturer, som ikke trenger noe vedlikehold og som harmonerer veldig godt med plantene. Derfor er det lurt å ha en grusvei 😉.

Zen hage

Zen hage med grus

Zen-hagen er en veldig interessant hagetype som hovedsakelig består av steiner (odde) som symboliserer skjærgården i Japan, hvor den oppsto, og sand og / eller grus som representerer havet. Den har veldig lite vedlikehold, siden mer enn å bli jobbet, ble det opprettet slik at menneskene som så det kunne slappe av og være rolige.

Så hvis du vil leve et mer avslappet liv, ikke nøl med å reservere plass til Zen-hagen din.

Alternativ til gress

Grus i en hage

Plenen er et vakkert grønt teppe, men bortsett fra å være høyt vedlikehold, er det noen ganger ikke ønsket eller ikke kan legges i hele hagen, spesielt hvis den er stor. Hva gjør du i slike tilfeller? Sett grus. Grus er et godt alternativ til gress, slik det også er vant til del de forskjellige delene av hagen.

Kaktus og sukkulenter hage

Grus i en kaktus og en saftig hage

Sist men ikke minst kan vi ikke glemme bruken i hager for kaktus, sukkulenter og lignende planter. Det ser bra ut på disse stedene siden det er en måte å etterligne habitatet de utvikler seg i. Du kan legge grus i gråaktig farge eller mykere farger, men uansett hvilken farge du velger, vil det helt sikkert se bra ut på deg.

Visste du om disse bruken av grus i hagen? Kjenner du andre?