Skip to content

Bukkehornkløver (Trigonella foenum-graecum)

11 de juni de 2021

De fenegreek Det er en plante som har vært brukt av mennesker i lang tid: det er kjent at de gamle egypterne allerede brukte den i balsameringsprosesser … for mer enn 4000 år siden!

Dyrking og vedlikehold er veldig enkelt, siden det faktisk kan holdes både i en gryte og i frukthagen eller hagen. Hvis du vil møte henne, her er filen din.

Opprinnelse og egenskaper

Bukkehornkløverfrø

Hovedpersonen vår er en årlig plante hjemmehørende i Sørvest-Asia, selv om den i dag også kan bli funnet i Sør-Europa. Dens vitenskapelige navn er Trigonella foenum-graecum, men det er populært kjent som fenegreek, fenugreek eller fenugreek. Det er preget av når en høyde på 20 til 50 centimeter, med oppreiste stammer som grønne sammensatte blader kommer ut av. Den blomstrer om sommeren. Blomstene er små, gule.

Dens vekstrate er veldig rask; ikke forgjeves, på bare noen få måneder må det spire, vokse, blomstre og produsere frø før det visner. Av denne grunn er det en veldig interessant plante.

Hva bryr de seg om?

Hvis du vil dyrke fenegreek, anbefaler vi at du gir den følgende pleie:

  • plassering: ute, i full sol.
  • Land: enten det er i en gryte eller i bakken, er det likegyldig så lenge det har god drenering.
  • Irrigasjon: hyppig. Det må vannes annenhver dag, for å unngå vannlogging, men også la jorden tørke ut.
  • Abonnent: gjennom hele sesongen, med organisk gjødsel.
  • Multiplikasjon: av frø tidlig på våren.
  • Rustikk: når temperaturen synker under 10 ° C begynner den å visne.

Hvilke bruksområder har den?

Bukkehornkløverblader

Kulinarisk

Både bladene og frøene brukes som krydder. I tillegg lages det også salater med førstnevnte, og med sistnevnte en type brød, khakhra.

Medisinsk

Pleide å lette fordøyelsen, redusere betennelse, bekjempe infeksjoner og behandle bihulebetennelse og lungetetthet. Det hjelper også med å forbedre appetitten og søvnsyklusene.

Andre bruksområder

Gamle egyptiske balsamere de brukte den til å mumifisere, og resten av byen brukte oljen hentet fra frøene til å bekjempe rynker.

Hva syntes du om fenegreek?