Skip to content

Cachepot: Slik dobler du potter og viser planter uten å repotte

1 de mars de 2021

Hva er den enkleste måten å beskrive begrepet «cachepot» på? Tenk doble potteplanter eller en gryte i en gryte.

En feil mange mennesker gjør så snart de tar med seg den nye planten sin, er å potte potteplanter. Jeg har ikke helt funnet ut hvorfor. Kanskje det får dem til å føle seg bra, eller de tror planten vil gjøre det bedre.

cachepotLitet pottefikustre med flere stammer plassert inne i keramisk planter som brukes som en cachepot Patryssia-Adobe
Vanligvis kan plantene du kjøper holde seg i sin voksende pott i lang tid.

De fleste solgte planter kommer i en plast- eller azalea-potte. Jeg skjønner at disse grytene ikke er de mest attraktive. Noen ganger kan planten være litt tung og ustabil, avhengig av plantesorten.

En måte å «pusse opp» plantens utseende – er å «Dobbel gryte”Eller“ bruk a Cachepot ” plantene dine. Det er det profesjonelle planter.

Cachepots hjelper med å skille den voksende potten til en orkide, for eksempel fra blomsterpotten som brukes til å vise planten. Mer formelt skjuler en cachepot en blomsterpotte plassert i en dekorativ beholder.

Gryten eller beholderen med et dreneringshull en plante vokser direkte i, kaller vi en «voksekanne». Den dekorative, mer attraktive beholderen du plasserer «vekstpotten» i det vi kaller en cachepot-planter.

Du finner mange potensielle og nydelige cache-keramiske design, sammen med gode, dårlige og stygge. Det er også morsomt å komme med interessante ideer om hvordan du bruker uvanlige gjenstander til fantastiske, attraktive planteholdere. Men når og hvordan skal du bruke en cachepot?

Hva er en cachepot?

Cachepots (vanligvis uttalt som «cash-pohs») er vanligvis dekorative potter for innendørs planter, laget av forskjellige materialer som glass, metall eller keramikk.

Disse dekorative pottene til potteplanter utfyller vanligvis anlegget siden de fleste mangler et dreneringshull.

Dette betyr at vann kan akkumuleres i jorden, noe som kan forårsake rotrot i planter som Ranunculus. Litt overvanning kan potensielt råtne anlegget, siden vannet ikke vil renne bort.

Videre mangler de fleste cachepottene porøsitet, slik at luft ikke kan bevege seg inn i beholderen. Terrakotta- eller leirgryter har vanligvis størst porøsitet, slik at luft og fuktighet kan trenge gjennom jorden og omvendt.

For plastgryter som brukes utendørs, plasseres store dreneringshull nederst nær sidene av basen. Disse hullene lar vann strømme ut og til og med inn igjen.

Du kan enkelt bytte mellom cachepots eller dekorative blomsterpotter for å flytte en plante fra ett rom eller sted til et annet. I tillegg holder potten seg ren; du må bare skyve den fra forrige container på den nye.

Å holde planten din i standardstørrelse av plastkulturen er vanligvis det beste valget. Alt du trenger å gjøre er å plassere potten og plante i den større dekorative beholderen.

Hva er noen av de fordeler med cachepots eller dobbel potting..

 • Den estetiske kjøpesummen – cachepotter gir planten et «ferdig utseende»
 • Plante og røtter forstyrres ikke
 • Erstatt enkelt planter som sluttet å blomstre, eller du ikke liker utseendet på
 • Ingen repotting og gjør noe rot
 • Ingen tunge potter å bevege seg rundt
 • Gryter uten dreneringshull kan brukes
 • Cachepots kan tjene som et tallerken ved å holde overflødig vann som renner ut av vekstpotten

cachepot-keramisk-02-11302016

Cachepot Ideer

Cache-potter gir mange forskjellige dekorative gryteløsninger.

Vevde kurver: Kurver gir gode cachepotter, de er vanligvis billige og lette i vekt. Undersiden er at de råtner raskt etter å ha kommet i kontakt med fuktighet. For å forhindre rotting, legg kurven innvendig med plast før du setter i planten din. Bruk også et fat i bunnen for ekstra fuktighetsbeskyttelse.

Gryter og beholdere av plast: Hva de kan gjøre med plast nå … Plastgryter kommer i omtrent alle former, størrelser og farger du kan forestille deg. Noen av dem har til og med selvvannende systemer innebygd rett inn.

Glaserte keramiske potter: Disse kommer i et bredt utvalg av former, farger og stiler. Du kan finne noe som passer til omtrent enhver innredning. De er robuste, men kan være veldig tunge å bevege seg rundt.

Italienske terrakottapotter: De kan gjøre mye med plast, men jeg tror de italienske terrakotta-pottene kan få dem til å slå. Du finner mange valg fra veldig utsmykkede design, fancy ribbede eller rullede kanter og børstede overflater.

Potter av glassfiber: Kar eller bokser er gode for større planter eller gruppeplantinger. Du vil se denne typen plantervaser som brukes i mange av fornøyelsesparkene. Beholderne kan være ganske store (opptil 60 tommer) lette, men ruller lett rundt på hjul eller hjul. Bruk tre- og plastpotter på samme måte.

Metall: Du finner messing og krom, noen som ser ut som vanlige potter og andre som ser ut som bøtter. Det kommer virkelig an på utseendet du vil ha.

Sement: Uvanlige design, akkurat som den italienske terrakotta, men tunge og trenger vanntett.

Planter plantet direkte i terrakotta og sementpotter kan beise utsiden av salter og mineraler i jord og vann. For å få dem til å se bra ut, bruk dem strengt som cachepotter.

TIPS: Profesjonelle plantekaper maler terrakotta og sementpotter på innsiden og bunnen med et lag med vanntett maling eller skjellakk.

Den største fordelen med cachepots – reduserer sjokk for planter ved ikke å forstyrre planten og dens røtter. Det er et første store skritt i å lykkes med inneplantene dine.

Matformer og bokser ser utrolige ut. Du kan enkelt lage nydelige cachepotter fra kakebokser og matformer. Selv om de kan ruste når de kommer i kontakt med vann, kan du legge dem med plastposer for å sikre at fuktighet ikke akkumuleres rundt metallet.

Andre ideer om hurtigbuffer inkluderer:

 • Dekorative plastpotter
 • Håndmalt porselen
 • Italienske terrakotta leirepotter
 • Keramiske planter
 • Jardiniere keramikk
 • Glassert keramikk
 • Potter av glassfiber
 • Bonsai-potter
 • Trebeholdere
 • Boller
 • Metall
 • Kurver
 • og mange andre muligheter.

Hvis det er nok plass, kan det å beskytte den nedre overflaten mot søl, være å plassere et planteskål i bunnen av metallpanne.

For cachepotter uten dreneringshull, eller de du planlegger å legge på en treflate som gulvet eller på et bord, legger du «føtter» under dem for å forhindre at fukt samler seg under potten.

Kurver og spansk mos

Generelt er billige kurver gode cachepotter. Linje dem med plast for å beskytte kurven, gulvet eller bordflaten mot søl. Cache-potter lar deg lage flotte skjermer som en bromeliahage ved å plassere flere potter i en enkelt stor kurv.

Spansk mos er det ideelle fyllstoffet for mellomrommene mellom felgene og pottene. Mosen får kurven til å se ut som en sammenhengende planter i stedet for bare en gruppe potter.

cachepot-basket-03-11302016

Unike design

For å lage en virkelig uvanlig cachepot, konverter en vintage vugge til å vise planter. Vuggen, sannsynligvis en som du eller barna sov i som baby, kan lage en unik skjerm når den er fylt med flere mindre potteplanter.

Lag et uformelt landlig utseende med gamle bokser og bøtter

Bruk gamle vannbokser, bøtter og kaffekanner til inneplanter eller vinbokser eller trekasser (tydeligvis foret med plast). Du kan til og med konvertere gamle kofferter, gummistøvler og kofferter til cachepotter, og designe dem på en måte som fremhever utseendet du vil oppnå.

Konverter store suppeturener, keramiske tekanner og til og med fargerike moderne søppelkasser til slanke cachepotter.

Hvor du skal se etter DIY Cachepot-materialer

Internett er et flott sted å lete etter forskjellige typer DIY cache potte ideer du kan forbedre på egen hånd. Jernvarehandel er også flotte steder å se, der du kan finne plastgryter, terrakotta-gryter og gryteforinger, bøtter og PVC-rør som alle kan konverteres.

Hvis du vil bestille cachepot online, må du alltid sjekke frakt- og leveringsmåtene. Dette vil sikre at varen kommer i ett stykke. Andre virksomheter tilbyr levering av hvite hansker til en pris, så du vil også vurdere det.

Sørg også for å sjekke ut loppemarkeder og salg av gårdsplasser også. Du kan enkelt finne gamle gryter, bøtter, italienske planter og vannbokser.

Husk at på slutten av dagen vil hver container ha sine fordeler og ulemper. Cachepots vil imidlertid hjelpe deg med å lage utrolige containerskjermer for plantene dine.