Skip to content

Canning Tomatoes, trinn for trinn

12 de mars de 2021

Det er enkelt, raskt og veldig trygt å konservere grønnsaker med høy syre, som tomater, ved å bruke varmtvannsbadmetoden.

Tidlig høst er en tid på året som min kone JoAnn og jeg ser frem til: hermetiseringstid. JoAnn elsker å kan fersken, pærer, paprika og spesielt tomater. De knallrøde forkjølere med flotte sauser fyller hagekurvene våre i noen dyrebare uker, og en flust av hermetisering gjør vinteren litt lettere å møte. vi har sommer i krukker.

Først må du selvfølgelig lage sausen, og du har sannsynligvis allerede en favorittoppskrift. Hvis du er på jakt etter en, kan du prøve denne Fresh Tomato Purée (video).

Vask glassene
1. Vask glassene grundig før du begynner. Ved hermetisering er renslighet avgjørende.

Klargjør glassene
Start prosessen ved å sjekke glassene for flis rundt kanten på kanten der glasset og lokket møtes. Noe mindre enn en glatt kant vil føre til at tetningen mislykkes. Vask glassene med oppvaskmiddel og vann. Sørg for å skylle glassene grundig.

La en boks full av vann koke raskt, og dypp glassene i vannet i ca. 10 sekunder for å sterilisere glassene. Legg de varme glassene omvendt på et rent bomullshåndkle.

Vi steriliserer så mange krukker som vi planlegger å bruke under hermetiseringsøkten. Når vannet i hermetikkboksen har blitt brukt til å tette glassene, er det ikke rent nok til å brukes til sterilisering av glassene.

Sterilisering av krukker Steriliserte krukker lagret invertert
2. Steriliser glassene ved å senke dem i en boks full av kokende vann i ca. 10 sekunder. En hermetikkburkløfter med PVC-belagte kjever gjør prosessen enkel og trygg. 3. Legg glassene omvendt på et rent bomullshåndkle for å holde forurensninger ute.

Fylle glassene
Å jobbe raskt er nøkkelen til gode hermetiseringsresultater. Ved å varme opp sausen før du fyller glassene, vil prosessen gå raskere og reduserer sjansen for at glassene varmesprenges når de senkes ned i varmtvannsbadet. Vi prøver å begynne å fylle glassene mens de fremdeles er varme etter sterilisasjonsprosessen. Vi bruker en hermetiseringstrakt som har et fyllmerke støpt inn i nakken. Omtrent en 1 / 4in. til 1/2 tommer hodeplass (tomrom mellom toppen av sausen og kanten av krukken) er nødvendig for å hindre at sausen ekspanderer ut av krukken under varmtvannsbadet, og ødelegger forseglingen.

Fylle glassene Trakt som viser fyllelinje
4. Varm sausen før du fyller glassene. JoAnn bruker en hermetiseringstrakt for hastighet og nøyaktighet. 5. Den hevede ribben rett over sausen er fyllmerket.

Lokk og ringer
Steriliser lokkene ved å kaste dem i en panne med kokende vann i et minutt. Sørg for at du har nok ringer. Hvis de har blitt brukt før, må du kontrollere ringens innvendige kant, der den møter lokket, for bulker eller korrosjon som kan skade en god tetning.

Før du legger lokket på glasset, tørker du kanten av krukken med et vått papirhåndkle, saus på kanten vil resultere i en mislykket forsegling mellom lokket og krukken.

Sterilisering av lokk Rengjøring av glasskanten
6. Et minutt i kokende vann vil sterilisere lokkene. 7. Et vått papirhåndkle tørker enhver saus rent av kanten og gir en god tetning med lokket.

Gjenopprette steriliserte lokk Installere lokk og ring
8. Et tang gjør det enkelt å hente lokkene. Magnetløftere er tilgjengelige. 9. Plasser lokket på glasset først, legg deretter en ring forsiktig over lokket og stram godt.

Vannbadet

Hermetiser for vannbad er billige, langvarige og enkle å bruke. Et krukkeholder gjør prosessen mye tryggere og mye enklere. Risten holder syv liter glass over vannet for enkel lasting, og håndtakene gjør det enkelt å senke glassene inn og ut av varmt vann.
Krukkehylle
10. Krukkeholderen gjør det enkelt å laste boksen.
Krukkeholder på hermetikkant Laster glassstativ Lastet stativ
11. Plasser stativet i høy posisjon i hermetikkboksen. Vannet skal være bare sjenert av kokende varmt. 12. Legg glassene i par, og legg dem i motsatte posisjoner for å balansere stativet og forhindre at det tipper utilsiktet. 13. Det lastede stativet er klart til å senkes ned i varmt vann.
Nedsenkende stativ Vanndekkede krukker Dekk til hermetikkboksen
14. Senk glassene sakte ned i vannet. 15. Glassene skal dekkes av minst en tomme vann. 16. Dekk til hermetikkboksen, skru opp varmen, og når vannstjernene koker, still timeren i 30 minutter. Juster brennervarmen for å holde vannet lavt.

Etterbehandling
Når timeren høres, slå av brenneren og løft glassholderen til høy posisjon. Det er lurt å få glassene ut av hermetikkboksen med en gang. Bruk glassløfteren til å fjerne glassene og plassere dem på en klut. Jeg tørker også straks det stående vannet av lokket. Når glassene avkjøles, dannes det et vakuum under lokket som trekker midten av lokket ned og forårsaker et hørbart klikk eller snap, en god lyd da dette sikrer at det har dannet seg en god tetning. Etter at glassene er avkjølt, må du kontrollere at dekslene er forseglet. Lokket blir trykket ned i midten, og et lett trykk vil føre til et kjedelig slag. Hvis lokket ikke er forseglet, kan du bare sette krukken i kjøleskapet og enten bruke den i løpet av de neste ukene, eller legge den til neste batch hermetisk tomatsaus.

Jeg bruker en fin punktmarkør for å datere glassene på lokket, noe som gjør det enkelt å holde styr på lageret mitt. eldste datoer brukt først.

Oppbevar hermetikk på et tørt, kjølig og mørkt sted. Riktig lagrede tomater holder i minst et par år, og jeg har hatt noen som gikk seg vill i pantryet som fremdeles var fine etter flere år.

Løftestativ etter bearbeiding Fjerne krukker
17. Løft glassholderen til høy posisjon, dette gjør det lettere og tryggere å ta glassene ut. 18. Løft glassene opp av vannet med glassløfteren plassert under lokkens lokk.
Hermetiserte tomater Kontrollerer tetning ved å tappe lokkene
19. Frisk fra hermetikkboksen. Når glassene avkjøles, lukkes lokkene med et hørbart klikk eller snap. Ikke bekymre deg, det er lyden du vil høre. 20. Trykk på lokkene for å sikre at de er forseglet. Et sløvt trykk betyr en god tetning.