Skip to content

Curried grønnsakssuppe

11 de mars de 2021
  • Denne oppvarmende vintersuppen, laget av sesongens vintergrønnsaker, er smaksatt med karri og varme chili.Foto / Illustrasjon: Susan Belsinger
  • Jeg bruker varmen og energien til vedovnen til å varme opp suppen og skåle brødet. Dette fungerte veldig bra når strømmen var ute under ukens snøstorm!
  • Hjemmelaget og tørket chili er et yndet tillegg til supper, gryteretter, karriretter, bønner og chili hjemme hos oss.

Ingredienser:

Merknad om ingredienser:
Det finnes mange slags karrypulver på markedet, og noen ganger lager jeg min egen blanding. Jeg liker spesielt Penzey’s Sweet Curry for blandingen av aromatiske krydder, og jeg kan gjøre den så varm som jeg vil med mine egne hjemmelagde chilipepper. Jeg bruker også Vongs Four Star Curry Blend, som ikke trenger mye varme tilsatt. Varmen fra chili, så vel som de duftende krydderne, varierer enormt i curryblandinger, så prøv forskjellige merker for å finne de du liker.

Denne suppen kan lages med andre grønnsaker: du kan bruke blomkål i stedet for brokkoli; legg til en kålrot eller pastinakk i stedet for potet, eller til og med en søtpotet.

Serverer 6

2 ss olivenolje
2 purre, vasket, trimmet og skåret eller 1 middels løk, terninger middels fin
2 stilker selleri, tynne skiver
2 store gulrøtter, tynne skiver
2 middels poteter, terninger
Omtrent 3 hoder med brokkoli; ca 4 kopper knust eller kuttet i store biter i størrelse
6 fedd hvitløk, hakket
2 til 3 ts karrypulver
Omtrent 6 kopper grønnsakskraft, oppvarmet
Ca 1 ts salt (hvis lager ikke er saltet)
Nykvernet sort pepper
1/2 til 1 ts smuldret chili pepper eller malt cayennepepper
Noen teskjeer Bragg Liquid Aminos, valgfritt

I en suppekanne, varm opp oljen over middels varme. Tilsett purre eller løk og surr i ca 2 minutter; tilsett selleri og surr i ca 2 minutter til. Tilsett gulrøtter og poteter og surr i 3 minutter til under omrøring, slik at de ikke fester seg. Kast i brokkoli og kok 2 minutter til. Tilsett hvitløk og kok et minutt til, dryss deretter med den minste mengden karrypulver, rør og tilsett ca 4 kopper grønnsakskraften. Dekk til og kok på middels varme til ingrediensene koker, rør og reduser varmen slik at suppen koker ved bare å koke. Kok, dekket i ca. 15 til 20 minutter til grønnsakene er møre.

Pureer suppen med en nedsenkningsblander, i batcher i blenderen eller i en matfabrikk. Puree omtrent halvparten av suppen. Ha suppen tilbake i gryten og smak til med salt, pepper og litt chilipepper eller cayenne og Aminos hvis du bruker dem. Rør og varme forsiktig, dekket i ca 5 minutter. Smak til krydder og juster – du vil kanskje legge til ekstra karrypulver, mer chilipepper og / eller salt og pepper. Suppa kan lages fremover og varmes opp igjen. Lad den varme suppen i boller og server.