Skip to content

Dammekantplanter: den falske papyrusen

20 de juni de 2021

Når det er plass i huset, er det ingenting vakrere enn å ha en dam. Disse vannspeilene skaper et unikt hjørne i hagen, spesielt når de er omgitt av rikelig vegetasjon.

Hvis du leter damkantplanter, kan du tenke på samtalen False Papyrus, en gresslette plante som er ideell i disse tilfellene på grunn av dens morfologi.

Å kjenne den falske papyrusen

er Cyperus alternifolius-involucratus

Det vitenskapelige navnet på den falske Papyrus er Cyperus alternifolius-involucratus og det er en plante som tilhører familie Cyperaceae, en slekt som mer enn 600 arter tilhører, og er Papyri den mest kjente.

Papyrus vokser naturlig på fuktige steder i mange deler av verden, og det er derfor denne sorten tilpasser seg veldig godt til kantene på dammer.

Når det gjelder falsk papyrus, er planten det innfødt til Madagaskar og er en flerårig art Den forekommer i klumper og har lange, tynne blader med lange petioles. Bladene er hovedattraksjonen til planten fordi blomstene er små, hvite og ikke veldig prangende.

Plantepleie

Cyperus alternifolius

De falsk papyrus den tilpasser seg veldig godt til alle typer jordsmonn, også de som er for fuktige eller med pytter, en annen grunn til at planten er ideell til å leve ved siden av dammer og andre vannforekomster. Den tilpasser seg også veldig godt til forskjellige klimaer, selv om den ikke tåler frost, spesielt hvis de er veldig intense.

Ideelt sett bør planten være i delvis skygge selv om det kan motstå soleksponering.

Hvis du vil dyrke den falske papyrusen, kan du gjøre det direkte i bakken eller i potter, selv om det i disse tilfellene er best å plassere en tallerken under potten, slik at planten til enhver tid har vann tilgjengelig. Hvis du bestemmer deg for å plante den i bakken, kan du gjøre det ved siden av et vannspeil eller nedsenket i det.