Skip to content

De 5 viktigste varianter av tomater

3 de juni de 2021

Tomatplanten er en av hageplantene som lettest kan dyrkes i en gryte, siden den ikke vokser mye, og i alle fall kan den alltid beskjæres for å fjerne sidegrener som vil gi en interessant mengde deilig, sunn og næringsrike frukter.

Men visste du at det finnes mange varianter av tomater? Vi har laget et lite utvalg av 5 som vi håper du liker.

Fem hovedvarianter av tomater

For følgende liste som vi viser deg nedenfor, du vil ikke bare se en generell beskrivelse av hver av tomatplantene som finnes og noen av deres varianter, men du vil også kjenne til noen av deres egenskaper og andre viktige data for deg.

RAF-tomat

Raf-tomat er mye brukt i salater

RAF-tomat er en tomat som minner ganske om gresskar, men mye mindre klart. Den måler ca 5 cm i diameter og brukes mye i salater. Den kommer fra arten Solanum lycopersicum «Raf», som er en art oppnådd gjennom kunstig utvalg av tradisjonelle tomatplanter fra Vega de Almería.

Ordet RAF betyr motstand mot fusarium, en sopp som vanligvis påvirker tomatplanter. Blant de mest fremragende egenskapene til denne varianten av tomater kan vi nevne:

 • Det er en tomat som er preget av å ha en kjøttfull tekstur og en høy andel tørket kjøtt.
 • Å være et tørket kjøtt, Den har den særegenheten å ikke skille ut eller generere væske når den kuttes.
 • Modningsprosessen skjer fra innsiden av RAF-tomat til utsiden.
 • Den har en veldig balansert balanse mellom sur og søt smak.
 • Den har en ganske høy voksestørrelse for å ha dem i potter.
 • Planten kan vokse opp til 1,5 meter.

Cherry tomat

Kirsebærtomat er liten

De kirsebærtomat eller haug tomatDen er ganske liten, ca 4 cm i diameter. Dette er hjemmehørende i Sør-Amerika. Den brukes mye i ristet brød med olje, salt, og noen ganger også med et stykke pølser på toppen.

Det er veldig interessant å vokse i en stor gryte, Vel, med en enkelt plante kan du ha tomater for hele familien en stund.

Disse tomatene de kan være både intense røde og gule og det er lett å skille dem ut, siden det har stor likhet med kirsebæret. I tillegg er det en av tomatene som har størst diffusjon over hele planeten jorden.

Noen av egenskapene er:

 • Det er en årlig type plante.
 • Den har ganske enkle blader, og de har en petioleform.
 • En del av bladene på planten gir en særegen aroma og karakteristisk for denne planten.
 • Det er resultatet av denne varianten, den måler ikke mer enn 3 cm i diameter.
 • Modningsprosessen er veldig rask.
 • Smaken kan være søt, men med litt syre.

På den annen side er det nødvendig å markere noen aspekter eller fordelaktige egenskaper som oppnås etter inntaket av denne tomaten. Det viktigste å fremheve med cherrytomaten er at den har veldig få kalorier. Årsaken er at frukten består av opptil 95% vann.

I tillegg til dette, er en rik kilde til vitamin A, C og OGFor ikke å nevne, du kan få gode mengder kalium og magnesium. Det gode med denne tomaten er at takket være den lille størrelsen, kan du spise den i en eller to biter.

Etter inntak, du vil gi kroppen din litt mer antioksidanter og enkle sukkerarter. Ulempen er at den ikke er en rik energikilde, men dette vil ikke være et problem for en frukt som har evnen til å bremse aldringsprosessen og være en perfekt måte å kontrollere vekten på.

Patio tomat

Terrassen tomat er rød

Terrassen tomat er veldig, veldig liten, bare 2-3 cm i diameter. Hvis kirsebæret er interessant å ha i små rom, er terrassen ideell å ha på enda mindre mellomrom. Den vokser opp til 50-70 cm i høyden, et kjennetegn som den kan leve i en gryte og produsere tomater uavbrutt gjennom hele sesongen.

Husk at navnet eller begrepet «uteplass» som brukes for denne tomatvarianten ikke er å skille den fra andre tomater, men heller Det er en type avling som har som mål å ha den i et redusert rom og ha planten i en gryte.

Fordelen som terrassetomater tilbyr folk er at de er veldig enkle å dyrke og ikke gjør du trenger ytterligere kunnskap for din omsorg. I utgangspunktet trenger de samme behandlingen som du gir til andre planter i hagen din.

Alt du trenger for dyrking er en ganske fruktbar jord, men fremfor alt har den en godt avløpssystem, siden den ikke støtter for mye fuktighet eller flom. For å ha en base å følge, prøv å ha terrassen tomat i en beholder med en dybde på minst 50 cm.

Romersk tomat

Romersk tomat er rød

Den romerske tomaten har, i motsetning til de aller fleste varianter, en langstrakt form. Minner mye om en potet, skjønt av en søtere smak. De brukes vanligvis til å lage tomatsauser. Arten av denne tomaten er Solanum lycopersicum «Roma» og er mer egnet for dyrking i hagen. Den måler rundt 5-6 cm i lengden.

Blomstringen av denne planten finner sted mellom juni og september og de har en veldig slående gul farge. Planten foretrekker subtropisk klima, selv om den også kan vokse i kalde områder der temperaturen ikke faller under 10 ° C.

Hvis du smaker denne frukten rå eller er tatt direkte fra busken, vil du føle en litt melaktig tekstur. Planten kan bli 1,5 meter høy og det må være i direkte sollys. Derfor må du sørge for en god mengde vann slik at planten ikke dør.

Tomat «White Beauty»

Tomat 'White Beauty', en rekke lyse tomater

Fin, ikke sant? White Beauty-tomaten er stor, mer eller mindre som RAF, 5-6cm i diameter. Den kommer opprinnelig fra Amerika og brukes til å lage syltetøy eller salmorejos.

Sammenlignet med de andre typene tomater på listen, dette er det mest påfallende og lettest å identifisere takket være fruktens farge. I stedet for å se rødt ut som de aller fleste bilder, er denne helt gul. Gir inntrykk av at det ennå ikke er helt modent, men virkeligheten er ganske motsatt.

Vi håper at informasjonen har vært veldig nyttig, og at du i det minste har kjent andre varianter av tomater som du vanligvis bruker. Hvis du leter etter litt bedre på internett, du kan få oppskrifter og retter tilberedt med hver av de forskjellige typene tomater som vi nevner her.

I tilfelle du har muligheten til å velge en annen variant enn vanlig, du vil vite hvordan du kan forberede dem og få mest mulig ut av fordelene.