Skip to content

De 6 beste trærne for forhagen

8 de juni de 2021

Trær er en viktig del av enhver hage. Takket være dem kan vi nyte de vakre blomstene om våren, beskytte oss mot solen om sommeren, smake – i mange tilfeller – fruktene om høsten og beundre elegansen til kofferten og grenene om vinteren.

Men i tillegg spiller de en veldig viktig rolle, siden røttene hindrer jorden i å tære på, og det er ikke å nevne at det kan opprettes mikroklima som vil tillate oss å dyrke og plante at hvis vi ikke hadde dem, kunne vi ikke. Derfor vi skal vise deg de beste trærne for forhagen, slik at du kan beundre dem så snart du kommer hjem.

Utvalg av trær for forhager

Trær av svake blader

Cornus florida

Cornus florda er et lite tre

Normalt er dette en plante som er mer som en stor busk enn et tre, men den kan nå en høyde på 10 meter og gi behagelig skygge; så vi måtte ta det med i denne listen. Det er kjent som blodsukker eller blomstrende kornved, og det produserer enkle, ovale grønne blader som blir lilla om høsten før de faller. Om våren produserer den en stor mengde klyngede hvite blomster. Den motstår frost ned til -12 ° C.

Koelreuteria paniculata

Kinasåpetreet er et vakkert tre

Jeg innrømmer at jeg ikke kjente dette treet før det ble anbefalt til meg tilbake i 2016. I virkeligheten skjer det samme alltid med planter: det er umulig å kjenne dem alle: det er millioner! Men med den kinesiske såpeprodusenten, slik denne arten er kjent, er det veldig lett å bli forelsket. Den vokser knapt 7 meter, og utvikler en bred krone som består av pinnate grønne blader, selv om de blir gulrøde om høsten før de faller. I løpet av våren ser det ut til at mange gule blomster er gruppert i terminalfelt.. Den beste? Den motstår frost ned til -12 ° C.

Prunus cerasifera var. pissardii

Prydplommen er lett å ta vare på

Det er kjent som lilla-bladet plomme eller prydplomme, og selv om det passer inn i gruppen av arboriforme planter, da det tåler beskjæring godt, er det veldig enkelt å ha det som et tre, siden du bare trenger å fjerne grenene som spirer nedenfra og la dermed den bare kofferten ligge i ønsket høyde. Fra min egen erfaring er det en veldig takknemlig plante som vokser mellom 6 og 15 meter, med en krone som ikke er veldig bred, men som er nok til å gi litt skygge. Bladene er lilla og løvfellende, og om våren blir det et skue når det spirer ut de hvite blomstene. Motstår opptil -12 ° C.

Evergreen trær

Callistemon viminalis

Callistemon viminalis er et eviggrønt tre

Kjent som gråtrenserenser eller ekte rørrenser, og er en eksepsjonell plante. Den vokser bare maksimalt 7 meter, med fleksible og hengende grener som lansettformede grønne, aromatiske blader spirer fra. Produserer røde blomster gruppert i ganske tette pigger som ligner på rørrensere. Den motstår frost ned til -7 ° C.

Sitrus × aurantium

Sitrus aurantium tre, det bitre appelsintreet

Kjent som bitter appelsin, for selv om det ser ut som den søte appelsinen fruktene er, er de ikke veldig spiselige å si. Imidlertid når den en høyde på mellom 7 og 8 meter, med en bred krone, blanke mørkegrønne blader og noen få nydelige hvite blomster som gir en veldig behagelig lukt. I tillegg motstår den opptil -7 ° C.

Ligustrum lucidum

Ligustrum lucidum er et eviggrønt tre

Den arboreal ligenen er et tre opptil 15 meter høyt som vil gi deg mye tilfredshet, helt sikkert. Den har en rett koffert og en avrundet krone hvis størrelse du kan kontrollere, da den tåler beskjæring veldig bra. De hvite og duftende blomstene dukker opp fra sen vår til tidlig sommer. Motstår opptil -12 ° C.

Ting du må huske på når du velger et tre til forhagen din

Når vi tenker på trær til forhager, må vi ta hensyn til flere ting, slik at det ikke oppstår problemer nå eller senere:

Hvilken funksjon vil vi gi treet?

Prunus er pryd og fruktig

Det er trær som bare er prydplanter, men det er andre som også produserer spiselige frukter. Det er veldig viktig å bestemme arten godt ut fra dens egenskaper, ellers kunne vi bli skuffet. Ikke nøl med å kjøpe eksemplarer som er vakre hele året hvis du vil at hagen din skal skille seg ut, eller å velge frukttrær hvis du ønsker å konsumere frukten.

Hvor langt skal du plante det fra huset?

Trær i en forhage

Trærøtter kan være dype, eller tvert imot vokse horisontalt, noen få centimeter under jordoverflaten. De vi har vist deg her, vil ikke gi deg problemer, siden deres rotsystem ikke er invasivt, men likevel Du må vite hvilken voksen størrelse arten du er interessert i vil ha, og plante den litt vekk fra veggen til huset. For eksempel, hvis du som voksen vil ha en krone med en diameter på 6 meter, er det ideelle å plante den omtrent 7 meter fra huset, men ikke på grunn av røttene, men for å sikre at den kan utvikle seg godt.

Kan det tilpasses klimaet vårt?

Velg rustikke trær

Det er en feil å kjøpe et tre uten å vite om det vil leve godt i vårt område. Så mye som vi liker det, tro meg hvis jeg forteller deg det det er ikke verdt å bruke penger som du kan bruke til å kjøpe en annen mer motstandsdyktig plante. Fordi, ja, du vil ha det vakkert i noen måneder, men det er sannsynlig at det når vinteren kommer vil dø. Men ikke bekymre deg, det er mange arter som motstår kulde og frost (klikk her for å se dem), og mange andre som er mer passende for tropiske klimaer (klikk her).

Vil du like jorden vi har?

Analyser jorden før du planter trærne dine

Sist men ikke minst må vi snakke om jorda. Det er mange jordtyper, hver med sine egne egenskaper. Noen er leireholdige, andre søte, andre leirete. Noen har veldig høy pH og andre har lavere. For alt dette, det mest tilrådelige er å analysere det (her forklarer vi hvordan), siden du på denne måten vil kunne velge trærne som vil vokse mye bedre i forhagen din.

Vi håper du kan glede deg over trærne dine 🙂.