Skip to content

De beste prydplanter til hagen

20 de juni de 2021

En ny sesong av året har begynt, og det er derfor renovering av grøntområdet blir presentert som et godt alternativ. Hvis du vil lage forskjellige områder eller et hjørne å lese eller ta en te, bør du ta hensyn til de forskjellige artene for å velge de som gir skjønnhet og delikatesse. I dag forteller vi deg om noen av beste prydplanter å ha i hagen slik at du husker hva som er alternativene du kan blande.

Det er sant at skjønnhet er subjektiv og kulturell. Konseptet med skjønnhet har endret seg gjennom historien, og det som tidligere ble ansett som noe vakkert i dag, blir sett på som kitsch eller for enkelt. Kvinnen er det beste eksemplet: den ideelle feminine silhuetten i dag er ikke den i går eller den som er malt av kunstnerne fra det 18. eller 19. århundre. Det er derfor å snakke om vakreste planter å ha i hagen det er kanskje for pretensiøst.

Design med planter

Cyclamen

Det vi kan gjøre er å fortelle deg om noen planter som er veldig vakre, og det er derfor de er veldig valgte når du planlegger hagen. Designere og landskapsarkitekter er vant til å ty til disse arbeidshestene som skiller seg ut for tonene og fasongene eller fordi de er harmoniske og hjelper til med å fullføre et område eller et tomt rom.

Hvis du leter etter beste prydplanter til hagen, uten tvil kan du ta hensyn til det cyklamen, en vakker plante med fargerike blomster og myke kronblader som ser ut til å være noe hengende. Cyclamen, også kjent som Violet of the Alps, er en trofast og ganske motstandsdyktig plante fordi den ikke gir store komplikasjoner når det gjelder pleie, selv om den ikke tåler sterk varme, så etter at blomstene faller, går planten i ro til retur av den kalde årstiden.

Et annet alternativ i prydblomster er verbena den presenterer en rekke alternativer. Verbena kan ha rosa, blå, hvite og lilla blomster, avhengig av arten. I tilfelle noe mangler, er det en medisinsk plante som brukes til å lindre lidelser som søvnløshet eller menstruasjonssmerter.

Pene og prydplanter

Coleus

Når et område i hagen er fullstendig avfolket med planter, er en av de enkleste måtene å velge utvalg av bregner tilbudt av naturen. Bregner er også blant mest populære prydplanterIkke bare fordi de er veldig grønne og motstandsdyktige, men også fordi det er mer enn ti tusen arter i verden, så det er mye å velge mellom.

På den annen side coleus er en forskjellig prydplante som foreslår et motpunkt takket være det spesielle aspektet. Vi kan si at det er en avantgarde plante, med utseendet i form av en dråpe og bladene som blander det grønne av kantene med sentrum av intense lilla farger.