Skip to content

De lager den hotteste chili i verden

17 de juni de 2021

Liker du den krydrede smaken? Så mye du liker det Jeg anbefaler ikke i det hele tatt å prøve Dragon’s Breath, en ny sort skapt av Mike Smith, en fruktdyrker og gartner fra Denbigshire (Wales) i samarbeid med forskere fra University of Nottingham Trent.

Ved å måle intensiteten av varmen som produseres av dette anlegget, fant de ut at den langt overgikk den nesten allmektige Carolina Reaper chili pepper. Mens sistnevnte registrerte 2,20 millioner enheter på Scoville-skalaen, vår hovedperson registrerte 2,48 millioner, som betyr at en enkelt dråpe olje fra denne chilien kan oppdages i 2,48 millioner vann. I utgangspunktet ville det være som å puste ild.

Forskere mener at hvis du prøvde å spise denne chilien, ville du umiddelbart få problemer med å puste som luftveiene ville stenge, ville du gå inn i anafylaktisk sjokk og til slutt miste livet ditt. Faktisk smakte Smith det selv med tungespissen og kjente at den brant. »Jeg spyttet på omtrent 10 sekunder. Intensiteten på varmen bare vokser, sier han til The Telegraph.

Likevel kan Dragon’s Breath brukes til fordel for mennesker, og mer spesifikt de som har allergi mot smertestillende midler eller bor i utviklingsland, hvor tilgang og finansiering av disse stoffene er begrenset. Og er det capsaicinolje er så kraftig at den bedøver huden, som absolutt er veldig interessant.

Chili plante i blomst

Mens chilipepper har betydelig medisinsk verdi til det punktet at de kan hjelpe deg med å leve lenger, kan ikke Dragon’s Breath konsumeres, i det minste direkte. Når smertestillende middel utvikles med oljen og det er kjent hvilke effekter det har på kroppen, kan det brukes. Mens vi venter på at dagen kommer, det er mer enn sannsynlig at Guinness rekordbok vil gi Smith en glede og inkludere hans utvalg på listen.