Skip to content

Del 1: En fantastisk sommer i PA

13 de april de 2021

Utsikt over en del av forhagen, foran garasjen.

Kevin Kellys prisvinnende pollinatorhage, er full av så mange gleder, vi vil ha hagen hans i to deler … nyt!

«God morgen, andre GPODere. Dette året har vært et fantastisk hagearbeid i sentrum av PA (sone 6b). Vi hadde en tidlig vår, etterfulgt av kjølig vær langt ut i juni. Sommeren har vært varm, men ikke undertrykkende. Bare 2 hetebølger. på 90-tallet, men enda viktigere, har vi fått 1-2 tommer regn per uke gjennom hele sommeren. Jeg har fortsatt å pakke hagen min inn med planter, og lagt til ytterligere 8 bartrær, 2 japanske lønner og over 100 nye stauder. Jeg har nå 152 bartrær på eiendommen.

Hagen min er litt over 20 år gammel. Det var et helt tomt skifer da jeg begynte. Jeg er i en forstadsutvikling i Harrisburg, med litt under 1/2 mål. Hagen min er en PA Master Gardener Certified Pollinator Garden, og i fjor vant jeg Blue Ribbon Award fra PA Hort Society Garden Contest. Jeg sluttet å bruke herbicider eller insektmidler for omtrent 10 år siden, og stoler utelukkende på bladkompost som gjødsel (bortsett fra ettårige planter, der jeg bruker fiskegjødsel).

Jeg er designeren (på godt og vondt), gravemaskin, luker og alt annet. Etter alle disse årene kunne jeg aldri få min kone til å være interessert i hagearbeid (hun nyter bare utsikten). Jeg mistet akkurat tre trær i vår, 2 Pyrus calleryana «Cleveland Select» og 1 Prunus subhirtella «Autumnalis». Alle 3 ble plantet det første året av hagen. Jeg er glad for tapet av Cleveland Select Pears, da jeg plantet dem da jeg ikke visste bedre. De kommer ned neste måned, og vil bli erstattet av Nyssa sylvatica «Tupelo Towers» og Heptacodium miconioides. Kirsebæren blir erstattet av Cornus mas. Jeg er spent på de nye trærne. «

Har du en hage du vil dele? Send 5-10 bilder og en kort historie om hagen din til [email protected]. Ta med hvor du befinner deg!

Har du en mobiltelefon? Merk bildene dine på Instagram eller Twitter med #FineGardening!

Du trenger ikke å være profesjonell hagefotograf – sjekk ut tipsene våre om hagefotografering!

Mottar du GPOD på e-post enda? Meld deg på her.

Følg oss: @finegardening på Twitter | FineGardeningMagazine på Facebook | @finegardening på Instagram

Viburnum plicatum f. tomentosum «Summer Snowflake»
Hakonechloa macra «All Gold», Pulmonaria
Hortensia serrata «Preziosa»
Chamaecyparis lawsoniana «Snow White» (bakgrunn), Phlox paniculata «David» (ikke i blomst)

En kul Coleus jeg fant, umerket (jeg tar stiklinger av dette).
Clethra alnifolia «Hummingbird»
Agave
Fremre seng, nær inngangsdøren. Cyperus papyrus «Prince Tut», Ageratum, Coleus, Sedum «Neon»

138138