Skip to content

Design av en hage trinn for trinn (IV) – Planting

23 de juni de 2021

Hei alle sammen! Hvordan har du det med hagedesignet ditt? Denne uken ønsket jeg å fullføre de siste detaljene som været har tillatt meg, men dessverre er det ikke tilrådelig å fortsette til våren, fordi vi er på randen av vinteren og denne sesongen skal ingenting plantes på bakken. La oss nå komme helt inn på temaet planterSiden det er en liten hage med lite vedlikehold, er det ikke nødvendig å sette et profesjonelt vanningsanlegg siden slangen er mer enn nok.

Før jeg lukker denne guiden et øyeblikk, skal jeg gi deg litt lekser til våren. Og i mellomtiden, Vil du se hagenes utvikling?

Adkomstområde

Adgang

For tilgang til hagen, som jeg nevnte forrige uke, det anbefales å bruke busker eller lave planter, ikke mer enn to meter høye. Oleanders, Cycas og Hibiscus er ideelle for dette, men du kan også bruke mange flere: viburnum, laurbær, korte bartrær, rosebusk, berberis, … det er mye å velge mellom!

Område knyttet til arbeidet

Veggområde

For dette området er det søkt å dekke til veggen. Når du har det målet, klatreplanter med tendrils, som for eksempel jomfruvintreet eller pasjonsblomsten, oppfyller denne funksjonen veldig raskt. På kort tid klarer de å dekke til et godt stykke vegg. I tillegg, siden de har en veldig tynn koffert, kan de plantes i potter, i bakken … eller på resirkulerte dekk.

sone

Dette er et annet syn på dette området. Jeg ønsket å gjøre en kort omtale av ville urter. Det er en tendens til å tro at en hage med ville urter overalt gir inntrykk av at det er en forlatt hage. Husk det tilstedeværelsen av disse typer urter favoriserer mer biologisk mangfold i hagen, og det betyr at det er flere typer pollinerende insekter, og mer utvalg av insekter som bekjemper skadedyr naturlig. Urtene kan brukes som gress, og restene som kan være igjen etter «hakke» hvis de blir liggende i bakken når de råtner, frigjør de næringsstoffer som kan dra nytte av plantene … eller jorda.

Areal festet til garasjen

Garasje

Dette området er ment å være litt av et «avslapningsområde». Derfor er det bare trærne til Brachychiton populneus, den Prunus pissardii v. cerasifera, og Schefflera arboricola, mer eller mindre i en avstand på 2-3 meter fra hverandre. Alle de andre plantene det vil være er busker av middels til lav høyde, som Strelitzia reginae, lavendel, Spireas og så videre.

vindusone

Hvis du har hunder eller vil beskytte planter på en eller annen måte, Det anbefales sterkt å bruke et rutenett og til og med, når det gjelder trær, steiner eller blokker hvis de er innen rekkevidde. En annen måte er å bruke naturlige avstøtningsmidler, som planten Plectranthus canninus eller spray sitronvann rundt plantene som skal beskyttes.

Med det sagt er lekser til våren:

  • Med viskelæret du laget i begynnelsen, start se etter plantene du vil sette i hvert hjørne av hagen din. Hvis du kan, ikke nøl med å ta en titt på plantene som hagene i ditt område har. Uten tvil vil det være disse artene som vil vokse best i hagen din.
  • Se etter planter som kan leve uten problemer i hagen din i barnehager og hagesentre, ta hensyn til jordtypen og klimaet du har. Dette vil spare deg for mye penger (og vann) i vedlikehold. Husk også at i denne bloggen vil du finne mange artikler som kan hjelpe deg med å velge planter, råd om hagedesign, … og mye mer.
  • Det anbefales, før plantingen, kompost jorden med en organisk kompost som ormstøp eller hestegjødsel, spesielt hvis det er leireholdig eller kalkholdig. Selv om det ikke er viktig å gjøre det, vil komposten hjelpe fremtidige planter til å akklimatisere seg og tilpasse seg bedre til deres endelige plassering.

Dette er det … for nå. Ser deg snart!