Skip to content

Design en middelhavshage

23 de juni de 2021

De Middelhavsklima Det er et klima som faller inn i gruppen subtropics. Det er preget av å ha de fire årstidene godt differensiert, selv om høsten er kjent mer som en «andre vår», siden det er i disse månedene når temperaturen er mild og nedbøren er rikelig. Det kan være opptil 8 måneders tørke, der hvis det regner, regner det mindre enn 1 liter. Temperaturen om sommeren er høy, over 30º, mens om vinteren er frost sjelden, bortsett fra på de høyeste punktene; steder der snø er hovedpersonen i de kaldeste månedene, med en temperatur som kan nå -4º.

Dette betyr at hvis vi har hagen vår i dette klimaet, må vi sørge for det planter vil være i stand til å tåle disse forholdene, spesielt hvis vi vil ha en hage med lite vedlikehold.

Parkinsonia aculeata

EN middelhavshage Det må være preget av å ha planter som er motstandsdyktige mot tørke, som f.eks Parkinsonia aculeata, Europeisk bølge, Kost, kaktus og sukkulenter osv. Nå kan du også tropisere hagen ved å legge til planter i designet som minner oss om hager i tropisk klima. I flere tiår har bruken av disse plantene bare økt, ettersom de mer enn noe annet har demonstrert sin motstand mot forholdene i dette klimaet.

De mest brukte er utvilsomt:

  • Canna indica
  • Hibiskus
  • Bouganvillea
  • Carissa

Europeisk bølge

Det er viktig å velge variasjonen av noen planter godt, spesielt hvis vi bor i et område der vinteren er kjølig med frost (selv om de er milde), fordi den for eksempel ikke motstår kulde så vel som Hibiscus syriacus eller Hibiscus rosa-sinensis. Sistnevnte er mye mer følsom for frost, og vil trenge beskyttelse innendørs eller i et drivhus.

For resten, kan du forestille deg hagen din omgitt av jasmin, plumbagos, eller med galant om natten (eller kombinert), klatring på vegger og gitter, med blomsterbusker som dekker veggen, og flere trær som gir deg skygge om sommeren? Nei, vi snakker ikke om hagene som vises i filmene; men av ideer du kan ha i den vakre middelhavshagen din.

Du kan være interessert https://www.jardineriaon.com/planta-galan-de-noche.html