Skip to content

DIY hevet seng (flyttbar) skadedyrsport

20 de mars de 2021
  • Foto / Illustrasjon: Greg Holdsworth (Alle bilder)
  • FOTO A. Den ferdige utvendige rammen.
  • FOTO B. Rammen med påsatt maskinvare.
  • FOTO C. Trepluggene er nå festet.
  • FOTO D. Den ferdige porten.
  • FOTO E. PVC-rør festet til innsiden av det hevede sengen med plastrørbraketter.
  • FOTO F. Portene på plass.
  • Portene opererer … sjekk!

Hvis hagen din består av hevede senger, tilbyr de et visst nivå av critterbeskyttelse, avhengig av hvor høye de er. For visse dyr som er høyere, trenger du imidlertid en «vegg» rundt sengen din av noe slag. Med denne typen skadedyrsbeskyttelse koster det bekvemmeligheten. Denne skadedyrporten løser problemet ved å være helt avtakbart. Dette prosjektet vil konstruere en 4 fot bred og 1 fot høy port. Hvis du vil gjøre porten høyere, kan du absolutt gjøre det.

Listen over ting du trenger:

1. To 1 ″ x 2 ″ x 8 ′ pelsstrimler av tre (furu er standard, men du kan velge et finere kvalitetsved. Du får litt ekstra igjen.)
2. To 2-fots tre dybler, 5/8 ″ diameter (Du kan også få ett stykke på 4 fot og kutte det i to)
3. Ett 2-fots stykke PVC-rør, 1 ″ diameter
4. Åtte 1 1/2 ″ treskruer (jeg bruker en nr. 6 eller nr. 8)
5. Åtte 3/4 ″ treskruer (jeg bruker en nr. 6)
6. To-fire 1 ″ plastrørbraketter
7. 1 fot x 4 fot stykke maskinvareklut (du må kanskje kjøpe en kort rull av den. Jeg brukte den tykkere 1 ″ masketypen.)
8. Elektriske bor og bor (bitstørrelse for å matche skruer)
9. Sag (håndsag er greit, men stikksag anbefales)
10. Målebånd eller linjal
11. Trådskjæringstang av metall
12. Stiftpistol og stifter
13. Flekk- eller værbestandig belegg (valgfritt)

Ferdighetsnivå:

Lett å mellomliggende, avhengig av dine ferdigheter i trebearbeiding / skjæring.

Konstruksjon:

1. Bestem først hvor høye du ønsker å lage din flyttbare port (er). For dette prosjektet bygde jeg en port som var 4 fot bred og 1 fot høy. Du kan trenge en høyere port, avhengig av den eksisterende høyden på den hevede sengen din og / eller hvilken type væske du prøver å holde utenfor.

2. Klipp ut to stykker som er 4 meter lange og to deler som er 1 fot lange, fra de to 1 ″ x 2 ″ x 8 ′ furringstrimlene. Etter å ha boret skruehullene, skru de fire delene sammen. Du har en lang rektangulær rammeform (Foto A).

3. Klipp ut en harddiskstykke på 4 fot med 1 fot fra en rulle eller et ark. Fest den til den rektangulære rammen med stifter, omtrent 3 ″ -4 ″ mellom stifter. Dette gjøres på samme side som de to 1 fot lange sidestykkene er på (Foto B).

4. Etter å ha boret hullene, skru de to 2-fots trepluggene til trerammen, like langt fra hver kant av rammen (Foto C).

Skadedyrporten din er i det vesentlige ferdig (Foto D).

5. Skjær 2-fots PVC-stykke i to 1-fots stykker.

Konstruksjonsmerknad: I dette prosjektet installerte jeg skadedyrporten i en hevet seng som allerede hadde jord i seg. Dette er åpenbart vanskeligere enn å installere portene i en nybygd seng som det ikke var jord i ennå.

6. Fest 3/4 ″ skruene til å feste PVC-rørene til siden av sengen med plastrørbrakettene (Foto E). Tips: For å plassere PVC-rørene på de rette stedene på siden av det hevede sengen, skyv PVC-rørene inn i treportene til porten, og plasser deretter alle disse mot siden av det hevede sengen. Merk deretter hvor du trenger å skru inn plastrørbrakettene.

Og du er ferdig! Forsiktighet må utvises for å unngå å komme smuss eller rusk inn i PVC-rørene (Foto F). Porten vil bevege seg litt inne i PVC-røret, siden pluggen er 5/8 ″ i diameter, og den innvendige diameteren på PVC-røret er omtrent 3/4 ″. En dyvel med en diameter på 3/4 will passer inn i 1 ″-røret. IKKE bruk denne størrelsen! Jeg fant ut på den harde måten at vann og utendørsforhold utvidet dybelen til det punktet at de bokstavelig talt satt fast inne i PVC-røret.

Dette er et flott tillegg til den opphøyde sengen din, og forhåpentligvis vil det hjelpe til med å holde disse krefterne ute!