Skip to content

DIY Starter Raised Bed for Kids

20 de mars de 2021
  • Alle bilder: Greg Holdsworth
  • Forbor alltid skruehullene dine (Foto A)
  • Utsiden ramme (Foto B)
  • Bunnen / gulvet festet til rammen (Foto C)
  • Benbitene festet til rammen (Foto D)
  • Benbitene festet til rammen (tilleggsvisning) (Foto E)
  • Den hevede sengen, stående opp (Foto F)
  • Sengen med de 1 «x 3» øverste kantene festet til den (Foto G)
  • Nærbilde som viser hvor 1 «x 4» strimler skal sentreres over 1 «x 3» strimler (Foto H)
  • Den ferdige sengen, klar for jord! (Foto I)

Hvis du er en grønn tommel med barn, er du godt klar over hvor flott det er å ha dem til å vokse opp med hagearbeid (ingen ordspill ment). De ser hvordan grønnsaker vokser og blir noe de kan nyte. Mens de absolutt kan hjelpe deg i hagen din, er et annet alternativ å vurdere å gi dem sitt eget område eller seng.

Dette prosjektet vil gi dem en 2-fots og 3-fots hevet seng som er akkurat den rette høyden for at de skal jobbe enkelt og effektivt. Selv om det ikke er en stor seng etter voksenstandard, er den stor (og dyp) nok til å plante et utvalg av de fleste grønnsaker. I tillegg er det bevegelig.

Tingene du trenger

1. Ett 10 fot 2 × 10 brett
2. Ett 8-fots 1 × 3 brett
3. Fire 8-fots 1 × 4 brett
4. Ett 24 × 36 stykke 1-tommers kryssfiner
5. 1½-tommers treplankeskruer (du trenger minst 40 til 50; å kjøpe dem i esken er billigere)
6. 3-tommers tre dekk skruer (du trenger minst 15 til 20)
7. Boredriver og borekroner (bitstørrelse for å matche skruer)
8. Sag (sirkelsag anbefales)
9. Målebånd
10. Firkant
11. Blyant eller permanent markør
12. Sandpapir og / eller slipeblokk
13. Maling eller flekk (valgfritt)

Ferdighetsnivå

Lett å mellomliggende, avhengig av dine ferdigheter i trebearbeiding / tømring.

Konstruksjon

1. For dette prosjektet ønsket jeg å gå med en seng som var omtrent 2 fot og 3 fot. På den måten kunne jeg bruke et kryssfinér i standardstørrelse til underlaget eller gulvet i sengen. Jeg endte opp med å kutte brettets lengde til 32 tommer.

2. Med basisbredde og lengde bestemt, kuttet jeg deretter 2 × 10 i to 32-tommers sidestykker (lengde) og to sidestykker (bredde) som var omtrent 22½ tommer.

3. Bor styrehull og start deretter 3-tommers skruene i hver ende av de to lengdestykkene (bilde A). Skru de fire sidene sammen for å danne den utvendige rammen (bilde B).

4. Fest rammen til kryssfinerbunnen ved hjelp av 1½-tommers skruer (bilde C).

5. Kutt åtte like store stykker fra 1×4-ene. (Barnets høyde vil avgjøre hvor høy den hevede sengen skal være. Jeg gikk med en høyde på 20 tommer.) Dette er bena.

6. Bruk 1½-tommers skruer og fest benstykkene til sengen, og juster den øvre kanten av benstykkene med den øvre kanten av rammen (bilder D og E). De to stykkene i hvert hjørne møtes for å danne en stabil hevet sengestel (bilde F).

7. Bruk 1 × 3 til å kutte to sidestykker i lengden og to sidestykker i bredden. De vil være ca. 32 inches og 22½ inches, men måle den nøyaktige lengden og bredden på sengen for å bekrefte.

8. Skru disse bitene til rammens overkant (Foto G).

9. Bruk 1 × 4 til å kutte to sidestykker i lengden og to sidestykker i bredden. Her er den vanskelige delen: Sentrer de 4-tommers brettene over de 3-tommers brettene (bilde H). Dette skaper en «avsats» rundt sengen som overlapper innsiden av rammen.

10. Du er i utgangspunktet ferdig på dette punktet (bilde I), men puss eventuelle kanter og grove områder av treet med sandpapiret eller slipeblokken.

Merk: Jeg har ikke boret noen hull i bunnplaten for å tillate drenering, rør osv. Dette må gjøres før du legger i jorda eller vekstmediet. Et annet alternativ ville være å feste et rør for å samle overflødig vann og lede det bort fra dekk, uteplass osv.

Hvis du ønsker det, kan du bruke en flekk eller maling etter eget valg, eller bare la den være som den er.

Dine fremtidige grønne tommelen har nå en egen hevet seng!