Skip to content

Dyr grønnsaker i resirkulerte bøtter

22 de juni de 2021

Tanken er å spare tid og penger. I en vanskelig tid på alle måter, må du analysere hver bevegelse i god tid før du lager den, studere markedet, metodene og de produktene som vil lette livet til amatørgartneren.

Hvis det handler om å finne nytt dyrkningsmetoder, kan du prøve en veldig enkel og billig en: dyrk grønnsaker i terninger. Det er ingen store hemmeligheter her, og utgangspunktet er resirkulering, en aktivitet som du også kan dele med barna.

Fordelene med å vokse i terninger

Å plante grønnsaker i beholdere er ikke noe nytt, selv om poenget å merke seg her er at i stedet for å kjøpe spesielle beholdere til planter, kan du bruke nedlagte plastbøtter eller en lignende beholder.

Dyrk grønnsaker i terninger

Du trenger ikke plass til å dyrke grønnsakene i terninger, det vil være nok med en liten plass å plassere terningene dine av fremtidige gulrøtter, løk og tomater. I tillegg til å spare plass, er kubene et godt alternativ fordi de også er bærbare, og du kan endre dem i henhold til lysforholdene de trenger og solens rotasjon i henhold til årstiden.

I tillegg trenger du ikke her å utføre jordarbeidsoppgaver, grave hull og forhindre kaniner og andre dyr i å spise plantene. Og det beste, du vil ikke bruke penger på kjøpet.

Noen grunnleggende tips

Hvis du vil dyrke grønnsaker i malingsbøtter, er alt du trenger å gjøre ta hensyn til er plassen hver plante trenger spesielt. Andelene er følgende fra 20 liters skuffer:

– Tomater, meloner, agurker: 1 plante per bøtte.
– Pepper: 2 planter per bøtte.
– Bønner: 3 planter per bøtte.
– Løk, salat, rødbeter: 4 planter per bøtte
– Gulrot, radicheta: 10 planter per bøtte.

Du kan også plante alle slags urter, og alltid begrense antallet til 1 plante per bøtte. Huske lag hull i bøtta for drenering og unngå bøtter som har blitt brukt med giftige kjemikalier.

Dyrk grønnsaker i terninger