Skip to content

Dyr grønnsaker innendørs

23 de juni de 2021

Å ha en hage er drømmen til mange av oss, men la oss innse det, i store byer vil vi forhåpentligvis ha en liten balkong. Og ikke engang det i noen tilfeller. Men det burde ikke være unnskyldningen for ikke å ha planter og avlinger hjemme fordi det alltid er alternative måter å nyte hagearbeid på.

I tillegg til de mange inneplantene du kan ha i forskjellige miljøer, er det også på tide å tenke på avlinger som passer for leiligheter, starter med tomat, en grønnsak som når den dyrkes organisk, oppnår sitt fulle potensiale. Det er mange varianter av tomat som kan dyrkes innendørs, du må bare plante dem i hengende potter slik at de får sollys.

En annen innendørs avling er reddik, en av få rotgrønnsaker som kan vokse i en gryte fordi den ikke trenger store dybder. Du kan plante frøene i melkekartonger og deretter transplantere dem i en gryte.

Tro det eller ei, poteter de er også fra spillet. De er enkle å dyrke innendørs så lenge du plasserer vekstbeholderen ved siden av et solfylt vindu. Under de rette forholdene skal den dukke opp innen en uke etter at den er plantet.

Selv om sopp er veldig delikat når det gjelder dyrking, har de dyden at de er ideelle for dyrking innendørs. I dette tilfellet er det en avling som trenger mørke for å utvikle seg, så den er perfekt for et miljø som ikke mottar naturlig lys. Start med mycelia og vær så oppmerksom på soppveksten trinn for trinn for å få gode resultater.

Og så har vi andre grønnsaker du kan ha hjemme: på den ene siden, den jødisk og på den andre en viktig variant av grønne blader, Hva basilikum og salat. Ansikter å ta vare på, de trenger bare fuktig jord og god drenering.

Mer informasjon – soppplantingsprosess, en forsiktig oppgave

Bilde – Viaggi & Sapori