Skip to content

Dyr humle og nyt håndverksøl

7 de juni de 2021

I dag er produksjonen av håndverksøl moderne, og det er derfor vi snakker om hopp, en av viktigste ølingredienser. Få vet at denne planten skjuler store dyder: i det gamle Roma ble den brukt til å lindre fordøyelsessykdommer, mens den i Kina ble brukt til å kurere tuberkulose og spedalskhet.

Opprinnelig fra Øst-Europa, i dag er det mye dyrket i Europa, men også i Asia og USA. Slik gjør du det.

Hvilken type plante er humle?

Utsikt over Humus lupulus

Det er en klatrende og rhizomatøs plante uten tendrils hvis vitenskapelige navn er Humulus lupulus. Den når en høyde på opptil 12 meter og har en halveringstid på 50 år. Det er hannplanter og hunnplanter som kan skilles ut ved blomstertypen, den første samles i panicles og brukes til å lage øl, og den siste er lysegrønn og i form av katter.

Den tilhører cannabinaceae-familien og har stilker som vrir seg inn i forskjellige støtter. Bladene er mørkegrønne og har takkede lapper. På grunn av egenskapene er den ideell for å dekorere vegger.

Humle dyrking

Hvis du vil ha en kopi, anbefaler vi at du gir den følgende omsorg:

plassering

Når du tenker på plassering, du kan plassere den både i solen og på et halvskyggefullt sted, alltid nær vegger eller gitter slik at du har et sted å klatre. Men du må huske på at veksthastigheten er veldig rask, så det er ikke tilrådelig å plante den sammen med andre klatrere, siden det ikke tillater dem å utvikle seg godt.

Irrigasjon

Humle er en flerårig plante

I motsetning til andre arter er humle en plante som trenger konstant fuktighet og det er derfor det er viktig å være oppmerksom på vanning, spesielt i det tidlige stadiet og til de er voksne. Når den har utviklet seg, kan den leve med mindre vann.

Land

Det kommer an på hvor du har det:

  • VerftDen beste jorda for denne planten er den som er dyp på grunn av dens doble rotsystem. På den annen side må den ha god drenering for ikke å flomme. Unngå leirjord og de som er veldig basiske, da humle tilpasser seg bedre hvis jorden er litt sur.
  • Blomsterpotte: Bruk store beholdere, ca 40 cm i diameter, fylt med surt plantesubstrat (du kan få det). For å forhindre at den går seg vill gjennom dreneringshullene, er det interessant å dekke dem med et stykke skyggelegger (på salg). På denne måten vil planten ha et substrat med næringsstoffene i lengre tid.

Abonnent

Bortsett fra å gi deg vann hver gang du trenger det, er det veldig viktig å betale det. Du må tenke at, uansett hvor fruktbart landet eller jorden der den vokser, blir disse næringsstoffene brukt opp fra første øyeblikk der røttene begynner å absorbere dem. For å unngå problemer må du betale gjennom vekstsesongen, det vil si fra vår til sommer (du kan til høsten hvis du lever i et mildt klima eller med sen frost), med organiske produkter som kompost, mulch (til salgs), guano, egg og bananskall osv.

Hvis du har den i en gryte, bruker du selvfølgelig flytende gjødsel (for eksempel) ved å følge instruksjonene som er angitt på beholderen. På denne måten vil dreneringen fortsette å være god, noe som ikke ville skjedd hvis du brukte gjødsel i pulverform.

Multiplikasjon

Humlenes blader tas som en infusjon

Humle formere seg av frø og jordstengler om våren. La oss se hvordan vi skal gå frem i hvert tilfelle:

Frø

Trinn for trinn å følge er som følger:

  1. Den første tingen å gjøre er å sette frøene i et glass vann i 24 timer.
  2. Neste dag, kast de som flyter, siden de mest sannsynlig ikke vil spire.
    Et annet alternativ er å plante dem i et eget frøbed, bare i tilfelle 😉.
  3. Deretter fyller du et frøplantebrett (får det) med surt plantesubstrat og vann grundig.
  4. Deretter planter du maksimalt to frø i hver stikkontakt, og dekker dem med et tynt lag med underlag.
  5. Neste trinn er å vanne igjen, denne gangen med en sprøyte, for å fukte overflaten.
  6. Til slutt setter du frøplanten i et brett – den har ingen hull – og plasser den utenfor, i halvskygge.

På denne måten vil frøene spire om to uker.

Rhizomseparasjon

For å skille dem må du først grave dem opp litt ved hjelp av en hakke. Da er det bare å kutte et stykke jordstengel med en minimumslengde på 10-15 cm med en tidligere desinfisert kniv, og plante det i en gryte med vermikulitt. For å hjelpe den til å rote, vanne den med hjemmelagde rotere.

Beskjæring

I løpet av de to første årene etter såing anbefales det ikke å beskjære det, da det trenger den tiden for å få en god utvikling og bli sterkere. Men etter, Etter den tredje må du trimme stilkene som blir for lange, og fjerne stilkene som svekkes, brytes eller tørker ut.

Det er tilrådelig å legge igjen minst tre guider, men hvis du har flere eksemplarer og plantene veldig tett sammen, vil to være nok.

Planting eller transplantasjonstid

På våren, når risikoen for frost har gått. Hvis du har den i en gryte, bytt til en større når røttene vokser ut av dreneringshullene.

Rustikk

En stor dyd med humle er at den tåler temperaturer på opptil -20 grader Celsius. Imidlertid foretrekker den klima som ikke er så kalde, selv om de er fuktige.

Med alle disse kravene oppfylt, kan du sannsynligvis dyrke humle hjemme for å designe en veldig personlig håndverksøl.

Hva er humle bra for?

Humle er klatrer

Pynt

Det er en ideell klatrer for dekke vegger, vegger eller gitter. Den vokser i godt tempo, slik at du på kort tid kan få dekket det området du liker så lite.

Egenskapene til Humulus lupulus

Ha avslappende egenskaper. Det forbrukes i form av te, laget med 10 gram tørkede blader per liter vann, med en hastighet på 2-3 kopper om dagen. Bivirkninger, som svimmelhet eller tap av oppmerksomhet, kan forekomme, men er sjeldne og er mer forbundet med langvarig bruk.

Kontraindikasjoner

Det bør ikke tas hvis du blir behandlet med beroligende midler, antidepressiva og / eller avslappende midler. Og uansett, først og fremst er det alltid bedre å oppsøke lege.

Humle er en raskt voksende plante

Hva syntes du om humlen?