Skip to content

Dyrk purslane i hagen

20 de juni de 2021

De purslane er en av de nye gourmetplanter, en fryd gjenoppdaget av franske kokker som i dag refererer til dristighet og eksklusivitet.

Selv om det er enkelt krypende plante, øynene har lagt seg på denne grønne grønnsaken som du kan inkludere i hageavlingene dine, så i dag dykker vi ned i fordelene for å lære mer om denne planten som er mye brukt til å lage salater.

Opprinnelse til purslane

Purslane, krypende plante

De purslane er en saftig plante med kjøttfulle blader hvis vitenskapelige navn er Portulaca oleracea L. og tilhører familien Portulacáceas. Den er innfødt i India og Midtøsten, og selv om den noen steder er en plante som anses som eksklusiv i andre, blir den behandlet som en enkel luke.

Av denne grunn vokser planten nesten hvor som helst, den sprer seg til og med på steinete og fattige steder. Når høstet, fortsetter planten å vokse og utvikle nye blader når planten reproduserer seg selv.

Såing og stell

Purslane, spiselig krypende plante

Noen eksperter anbefaler å plassere plantens frø i kjøleskapet i to uker og deretter flytte dem til et varmt sted siden spiring vil være favorisert.

Utover dette, purslane kan vokse både i bakken og i potter selv om du alltid bruker jord beriket med organisk kompost. Såtiden er etter vårfrosten, og du må bare spre frøene og trykke med hånden for å dekke dem med jorden. Deretter vannes området og unngår overdreven.

For å være en spiselig krypende plante, den purslane kan vokse i dårlig jord og sand, selv om idealet er at de har god drenering. Det er en plante som foretrekker filtrert lys, så plasser det på et halvskyggefullt sted.

Spiring skjer omtrent to uker etter såing, og da er det på tide å transplantere spiren, når den er ca 5 cm lang.

Vanning, beskjæring og sykdommer

Om sommeren er det best å vanne ofte på grunn av den intense varmen, men vanningen bør være lav resten av året. På den annen side er det en enkel plante som trenger ikke beskjæring noen siden den vokser av egen Motus. Du kan trimme den når den blir for lang. En annen god nyhet er at eer veldig motstandsdyktig mot skadedyr og sykdommer så det påvirkes ikke av nesten noen fiende.

Purslane innhøsting skjer 60 dager etter såing og så lenge det er en ung plante, ellers vil ikke bladene være rike. Det er nok å kutte bladene 1,25 eller 2 cm fra bakken og deretter vaske dem og konsumere dem friske.