Skip to content

Dyrking av poteter i en gryte

24 de juni de 2021

Poteter, også kalt poteter i noen deler av verden, er knoller som kommer fra det amerikanske kontinentet. Generelt kan vi finne dem plantet i tradisjonelle frukthager, men i dag vil vi foreslå at du begynner dyrk dem i en gryte, enten for å ha dem på balkongen eller på terrassen.

Det første du bør gjøre for å starte dyrking av poteter i en gryte, er å plassere dem på et varmt sted, slik at de kan motta direkte sollys. På samme måte anbefaler jeg at du vanner dem med en spray slik at de kan begynne å utvikle spirer, siden det vil være viktig at de ikke mister fuktighet slik at de utvikler seg på en bedre måte. Etter et par dager, når du begynner å legge merke til at knoppene er store, fyll en krukke to tredjedeler full med svart jord og sørg for at denne beholderen har dreneringshull.

Deretter plasserer du spirede poteter i midten av beholderen med jorda, med skuddene helst vendt nedover og så er det bare å dekke resten med mer svart jord. Husk at potten skal plasseres på et sted med mye sollys, slik at utviklingen av planten blir den mest optimale. Tilsvarende vil den ideelle temperaturen være omtrent 14 grader Celsius. Det er viktig at du vanner potten daglig, og prøver å holde jorden veldig fuktig, men unngår vanntetting siden sopp og mugg kan forekomme på bladene.

Når stilkene og bladene har begynt å vokse, snur du potten litt etter litt med jevne mellomrom, slik at du får planten til å vokse rett og ikke forfalle. Når den har blomstret, vil bladene begynne å visne og begynne å bli gulaktige. Fra det øyeblikket er det viktig at du avbryter vanningen. Tjue dager senere kan du begynne høst nye poteter, som du bør gjøre ved å grave jorden forsiktig og plukke opp de større potetene.