Skip to content

En dag i Washington, DC

26 de mars de 2021
 • Det hvite hus åpner hagene sine for en dag om våren og en dag om høsten, for publikum å se (du trenger billetter). Her er utsikten fra South Lawn – Det hvite hus flankert på hver side av fantastiske magnoliaer. Klikk på en annen pix for å forstørre og lese bildetekst.Foto/Illustrasjon: Susan Belsinger
 • Langvarige urtevenner, Susan Belsinger og Laura Anthony, nyter en tur i White House Gardens.Foto/Illustrasjon: tatt av en ung besøkende fra Minnesota
 • Utsikt over østfløyen – Jacqueline Kennedy Garden (dedikert i 1965) – har i år prangende ettårige – lyse lilla blomster av Salvia leucanthus ispedd oransje mødre.
 • West Wing garden er også Rose Garden, som ble plantet i 1913; Oval Office ser ut over disse hagene og Saucer Magnolias plantet av JFK i 1962.
 • Utsikt over White House Kitchen Garden. Produktene fra denne hagen mater den første familien, og gjestene på statsmiddager, og en tredjedel av belønningen blir donert til en lokal veldedighetsorganisasjon for å hjelpe mat til hjemløse.
 • Alle slags greener, søte poteter, bønner, tomater, urter er avbildet her – så vel som artisjokker – i kjøkkenhagen!
 • Både årlige og flerårige urter er omtalt i hagen. De lyse piggene til den høstblomstrende ananas salvie tiltrekker seg presidentens pollinatorer; bikuben i nærheten produserte omtrent 250 kilo honning i fjor.
 • Fargerik høstvisning på USBG.
 • Lekehus med grønt tak i Barnas hage på USBG.
 • Sjeldne og fantastiske Thousand Bloom Chrysanthemum på skjermen på USBG like innenfor vinterhagen!
 • Detalj av hvordan mammablomstene holdes på planten – det krever 12 til 18 måneder å oppnå denne krevende teknikken.
 • Forfatter med Thousand Bloom Chrysanhtemum – gir deg en ide om hvor stort dette eksemplaret er. Foto / Illustrasjon: Laura Anthony

Den siste helgen hadde vi strålende høstvær – kjølig og skarp, lys og solrik – asurblå himmel var bakgrunnen for russet, gull, skarlagenrød og brun av høstløv. Hvilken bedre tid for en dagstur for å besøke White House Garden og US Botanic Garden?

Da venninnen Laura Anthony, som er Special Events Coordinator i US Botanic Garden, ringte og fortalte meg at hun hadde billetter til White House Garden Tour, sa jeg sikkert at jeg ville være begeistret for å gå med henne. Denne hendelsen skjer bare to ganger i året: en dag om våren og en dag om høsten, og man trenger billetter for å bli tatt opp på eiendommen. Lørdag var en absolutt sterling høstdag; gatene i DC levde med lokalbefolkningen – mange familier med barnevogner – så vel som turister fra hele verden.

Vi parkerte og gikk rundt til inngangsporten, og da samlet det seg en stor mengde – linjene beveget seg raskt, og alle var ganske vennlige. En gang gjennom sikkerhet og på eiendommen, kunne besøkende ganske mye gå på egenhånd, selv om det var mye stab, hemmelig tjeneste og sikkerhet der, for å holde folk utenfor gresset og komme inn i de lukkede områdene. Fottrafikk fra de mange besøkende i de mindre hagene ville ha vært for invasiv, så vi måtte se på noen hager på avstand.

Første utsikt over Det hvite hus flankert av de fantastiske magnoliaene på hver side av inngangen er virkelig majestetisk. De sørlige magnoliaene, som er enorme, ble plantet av Andrew Jackson i 1830! Laura og jeg var glade for å prate med noen av personalet i Det hvite hus som har ansvaret for eiendommen og hagene … hvorav den ene er en gammel urtevenn. De forklarte hvordan mødrene startes og kuttes ned om sommeren for høstens utstilling. Vi er takknemlige for at de har jobben tilbake, og at de fikk vanne under stengingen for å holde plantene i live. Noen av trærne er veldig gamle og enorme … helt fantastiske eksemplarer fra hele landet og verden.

Jeg elsket kombinasjonen av lyse lilla salviepigger med lyse oransje mødre mot grønne hekker og topiary foran østfløyen, kjent som Jacqueline Kennedy Garden eller East Garden. Etter mange bilder, flyttet vi sammen i en jevn strøm av besøkende med turbøkene våre, som nummererte planter, hager og utstillinger, og forklarte hva de var, opprinnelsesdatoer, etc. Heftet er veldig godt utført og informativt … dermed, Jeg kan faktisk gi deg faktoider om noen av plantene og deres historie.

West Wing kobler hovedhuset (familiens boligkvarter) til det ovale kontoret. Rose Garden (1913) er foran dette området. Selv nå er det prøver av roser i blomst. Det er en barnehage som ble dedikert av Lady Bird Johnson i 1969, lekeplassen, putting green, basketballbane, men disse var ikke tilgjengelige for denne turen.

Fra mitt synspunkt, i tillegg til panoramautsikten over feiende plen, store gamle trær, fontene, fargerike beplantninger og utsikt over Washington-monumentet, er trærne det mest spektakulære. Det er et imponerende utvalg av trær på eiendommen, og noen av dem dateres tilbake til 1800-tallet. Presidenter og deres første damer plantet mange av disse trærne, og jeg tror hvert av trærne representerer et sted i vår historie … den gamle til moderne tid. Man anser virkelig ikke begrunnelsen for Det hvite hus som et trehelligdom; det er imidlertid et virkelig arboretum. Bare gå omkretsen av eiendommen – du kan gjøre dette på fortauet på den andre siden av gjerdet – og du kan se denne skatten av trær. De fleste av dem er merket.

Sist, ikke minst, er det White House Kitchen Garden, som jeg var i stand til å besøke like etter at den ble innviet i 2009. Selv om hagen min hadde frost i forrige uke, er den varmere i DC, så hagen var fortsatt i sin fall glory. Mye greener og urter som fortsatt skal høstes. Det er en Thomas Jefferson-seng som inneholder arvestykkefrø fra Monticello som inneholder artisjokker, rødbeter, rosenkål, grønnkål og salat. Jeg så urter som persille og basilikum og en stor ananas salvie i blomst; disse tiltrekker seg presidentens pollinatorer, som ligger i nærheten. Bygningen har nå seks supers og produserte i fjor 250 pund honning; Jeg tror de sa at det var noen 770 000 bier (selv om jeg ikke er sikker på hvordan de teller dem).

Vi likte hageturen, og da vi gikk tilbake til bilen, passerte vi Renwick Gallery, som har et show på kurver. Så … vi måtte komme inn for en rask oversikt … og vi var glade for at vi gjorde det. Til å begynne med er det en video av kurvmakerne fra hele landet, og en av forutsetningene for showet var at håndverkere måtte fôre, samle og forberede kurvfremstillingsmaterialene sine selv. Det viste dem å kutte hvit eik og dele den, samle selje, kaprifol vinstokker, søtgress og mer, og forme dem til kunstverk. Samlingen av kurver er utsøkt og fantastisk å se; best skjønt, til slutt er det faktisk en praktisk skjerm med kurver som er til å plukke opp og ta på og undersøke.

Etter en nydelig og velsmakende lunsj på en av spisestedene på 14th Street, satte vi kursen mot den amerikanske botaniske hagen for å se Thousand Bloom Chrysanthemum som Laura hadde fortalt meg om. Selv om hun hadde beskrevet dette anlegget for meg i detalj, ante jeg egentlig ikke at det ville være et så imponerende display – eller hvor stort det er! Det er virkelig et botanisk fenomen; i Japan kalles denne planten Ozukuri, denne kunstformen ble utviklet i Japan og Kina for over 200 år siden. Det tar 12 til 18 måneder å trene denne krysantemumkulturen Susono-no-Tsuki, som krever krevende pleie. Målet er å få en plante til å produsere 1000 blomster, men hvis det er minst 500 blomster på en enkelt plante, kvalifiserer den til å bli kalt Thousand Bloom.

Dette anlegget ble delt med USBG av Longwood Gardens. Dette er de eneste to fabrikkene av denne typen som er utstilt i USA. Gå og se dette fantastiske eksemplaret som vises nå på USBG, eller sjekk det på www.usbg.gov. Under Chrysanthemum Festival i Longwood Gardens fra 26. oktober til 24. november vil det være over 20.000 mødre utstilt sammen med deres Thousand Bloom Chrysanthemum. www.longwoodgardens.org

Da vi forlot den botaniske hagen, gikk vi ut for å se solen skinne et gyldent lys på kuppelen til Capitol, avskåret av rustfarget løvverk i forgrunnen … en nydelig vignett for slutten av en perfekt dagstur i nasjonen vår « s hovedstad.