Skip to content

En dam i hagen din.

30 de januar de 2021

Ha en dam Det er en vakker og original måte å gi hagen din et annet preg. Du kan bruke den til fokusere hagenes fokus, innlemme planter eller til og med ha fisk. Vedlikeholdet krever mye engasjement, men når du først har fått tak i det, vil det være veldig enkelt å holde det vakkert og i god stand.

  • Først av alt må du velg type dam du vil ha: naturlig, prefabrikkert, lerret eller sement.
  • Det er også viktig at du velger godt posisjonen din, anbefales det mest at det er et område hvor sol og skygge veksler, på denne måten vil vi forhindre at alger vokser. Dette er den største fienden til dammer, siden hvis vi forsømmer vedlikeholdet av dem, vil algene invadere hele overflaten, og det vi til slutt vil ha mye stillestående grønt vann.
  • Frost er også et problem, som vinden som blåser løv og rusk til overflaten, så den må rengjøres ofte. På slutten av dagen er det en vedlikehold som ligner på svømmebassenget.
  • Vann Det du bruker er også viktig, det skal ikke være veldig saltvann, ikke veldig krittaktig eller inneholde for mye klor.
  • Når du har tatt hensyn til disse aspektene, bør du gjøre det bestemme størrelsen på dammen din avhengig av hva du vil innlemme: planter, en fontene, fisk, fossefall …

At Planter typer kan vi sette i dammen vår?

  • Dyphavsplanter som vannliljer eller lotusblomsten.
  • Flytende planter plasseres på overflaten uten å være rotfestet i bunnen, med eller uten en gryte. Eksempler på denne typen planter er: vannsalat eller vannhyacint. Det eneste problemet med denne typen planter er at de ikke tåler frost veldig bra.
  • Oksygenholdige planter forblir under vann og anbefales på det sterkeste for å holde vannet rent og fri for alger.
  • Planter ved elvebredden, det vil si de som ligger på kanten av dammen som den gule liljen.

Hvis du tenker på å ha fisk, bør du huske at plantene kan bli spist. I møte med dette problemet er det to løsninger: Du kan prøve forskjellige planter til du finner en som fisken ikke vil spise eller legge et maske for å hindre at de får tilgang til bestemte områder. Koi fisk Det er det mest anbefalte for å bo i dammer: det er sterkt og kan leve opptil femti år. Vi anbefaler også inkluderer en foss eller en fontene Siden på denne måten vil du oksygenere vannet slik at dammen blir i bedre stand. Imidlertid er det produkter som vil hjelpe deg med å ta vare på dammen din og at plantene dine blir sterke og sunne.

Etter disse tipsene …Tør du å lage din egen dam?