Skip to content

Mellom hekser og gresskar: slik ble Halloween født

31 de januar de 2021

Gresskar, skremme og en annen måte å leve natten før dagen i overlegenhet der blomstene hyller de som er borte. Halloween har sneket seg inn i de spanske agendaene som en mer autentisk begivenhet i året vårt. En annen og fremfor alt morsom måte for de minste å få muligheten til å kle på seg. Men også en fantastisk mulighet til å oppdage opprinnelse som, langt fra klisjeen, ikke er rent amerikanske.

Til vet opprinnelsen til Halloween-natt, også kalt Witches Night, og gresskarens fremtredende må spores tilbake til intet mindre enn den keltiske og romerske kulturen. Begge gjorde sitt for å bygge det som var røttene til denne festivalen som vi har tatt med i våre tradisjoner. På den ene siden, for romersk kultur, la 31. oktober to veldig forskjellige aspekter: på den ene siden hyllet feiringen resten av de som ikke lenger er der; på den andre ble gudinnen for høst og frukt hedret (grunner til at eplet er en del av de tradisjonelle spillene til denne feiringen).

Som en av de tradisjonelle fruktene av frukthagen om høsten, har gresskaret tjent sin plass i Halloween-kulturenMen det er det absolutt Keltisk kultur moren til Halloween fra i dag. Den siste natten i oktober var for dem La Samón: en festival som varte til og med november, og som feiret både høstens begynnelse og vinterens ankomst. Den siste natten i oktober hadde også en magisk komponent: for druidene var det den kvelden når heksene nådde maksimal kraft. En grunn mer enn nok til å prøve å skremme dem bort med bål, mens naboene etterlot gaver ved dørene til husene sine, slik at druidene ville ha dem i sine magiske bønner og drive bort ondskap.

Langt fra alle disse konnotasjonene, i dag er Halloween en ferie spesielt for de minste. Til spillet med å kle seg ut og «skremme» naboene, legges det til at det er et mer enn gunstig øyeblikk å underholde dem nettopp ved å forberede denne festlige natten. Enten involverer dem i å lage sine egne kostymer eller dekorere gresskar for å gjøre huset passe for øyeblikket (ikke glem å ta en titt på våre gratis gresskarpyntverksteder, vi har et i hvert Hagearbeider-senter i hele Spania).

For utover den spøkelsesaktige og rampete naturen i kveld, er det nysgjerrig på at det er det et ekte symbol av denne magiske natten som merkelig nok skyldes den irske koloniseringen: gresskaret. En absolutt hovedperson som også er hovedpersonen til høsten, frukthagen og som også har sneket seg inn i dekorasjonen som et tegn på høstens varme.

Bilde | Hagearbeider