Skip to content

Naturlig jul hjemme hos deg

31 de januar de 2021

Det er rett rundt hjørnet: uunngåelig, med begynnelsen av kalde og korte dager, er det uunngåelig å begynne å føle det. I et øyeblikk er vi i julen. En av de vakreste øyeblikkene i året for ethvert hjem. Ikke bare fordi det å kle husene til høytiden er en del av tradisjonen, men også fordi det å gjøre det er en måte å motta datoer på som involverer familie og møter med en annen stemning.

Merkelig og til tross for selve dekorasjonen, Jul er en tid å leve med naturen som en nåværende del av hjemmet vårt. Noe som begynner med å overholde en av de tradisjonene som markerer en før og etter i kalenderen: dekorere huset vårt med en julestjerne. For hvis noe har julestjernen (botanisk navn på denne planten så karakteristisk for julen) er at de ser ut til å ha blitt laget etter mål for denne tiden av året. Deres karakteristiske røde blader og blomster muntrer opp og følger med disse datoene, men nettopp for at de skal gjøre det, må vi kjenne deres omsorg. Til å begynne med trenger julestjerner mye klarhet (ideelt nær et vindu, men alltid borte fra trekk eller varmekilder, for eksempel en radiator), men ikke utsatt for direkte lys. På denne måten vil vi kunne bevare den karakteristiske rødlige fargen og favorisere blomstringen i løpet av desember måned. Det er også viktig å kontrollere vannet for å forhindre at de råtner eller begynner å kaste bladene. Dermed er det ideelle å kontrollere fuktigheten i underlaget før du vanner dem.

Naturlig eller kunstig blir gran den absolutte hovedpersonen i huset i julenMen julestjernene er ikke de eneste hovedpersonene på denne tiden av året fordi, i tillegg til dem, den absolutte hovedpersonen til det tradisjonelle julebildet er utvilsomt grantrærne. Autentiske julesymboler er, både innendørs og utendørs, de perfekte følgesvennene for å gi adventsvarmen til ethvert rom. Hvis vi velger naturlig gran, må vi huske at innendørs må vi hold den borte fra varmekilder (siden de er kalde trær og varmen akselererer dehydrering) og sjekk at de har konstant vanning (vår anbefaling er hver tredje dag) inkludert bladene (det er best å spraye dem med vann i samme hastighet som vi vanner substratet) og med god drenering (sørg for at gryten er lekk og at det ikke samler seg vann på røttene).

I motsetning til ponsetia, gran er elskere av kulde Derfor, til tross for at du har det inne i huset, er det tilrådelig å ta det med ut noen timer om dagen eller, hvis ikke, ventilere rommet der de er, slik at de kan motta luft med en lavere temperatur enn det indre av huset . Og hvis vi etter jul har muligheten til å ha det utendørs, har vi garantert et tre for neste sesong. Fordi den positive delen av naturlige grantrær er at de tar vare på dem som de trenger hardføre trær som også følger med hele året, siden de er flerårige.

Y hvis du ikke har plass eller temperatur som passer for en naturlig gran inne i huset, eller du mangler muligheten til å holde det ute etterpå, ikke nøl: kunstige grantrær er også gode ledsagere av julen, i tillegg til å presentere et stort utvalg av treslag (selv om de er kunstige). Deres største fordel, i tillegg til at de ikke ødelegger eller ikke trenger mer enn eget vedlikehold, er at de lett kan lagres fra en jul til en annen. Noe som vil tillate oss, år etter år, å splitter ny julegren til tross for at vi er den samme.