Skip to content

En enkel rockery

27 de juni de 2021

Som vi så i tidligere innlegg, selv om steinhager eller steinhager, brukes som et sentrum for oppmerksomhet i mange hager, de brukes også til å plante alpine trær eller andre typer arter designet for denne typen miljø. For eksempel er det å ha et steinlag perfekt for landskapsarbeid i et skrånende land, eller en solrik skråning, vendt mot sør eller sør vest.

Mellom grunnleggende komponenter for et bergverk, er steinene og plantene. Det er viktig at når vi velger plantene, velger vi de lokale, siden de vil være mye billigere, mens vi i tillegg til å velge de alpine, også kan bruke andre arter som har lav utvikling. Den viktigste pleien til dette stedet består i eliminering av ugress, kompost og vanning.

Jeg anbefaler deg, hvis du vil har en steinhage, eller vakkert bergverk, at du velger et skrått område, siden det vil gi en veldig god drenering, og plantene dine ikke vil lide av overdreven fuktighetsproblemer. Du bør aldri installere denne hagetypen i veldig fuktig terreng, siden tyngre bergarter kan komprimere den. Jeg anbefaler også at stedet der du installerer dem er solrikt og åpent, men samtidig beskyttet mot frost og veldig kald vind.

For å fjern ugressDet er viktig at du bruker et herbicid til flerårige urter, en god stund før du begynner å bygge det, og prøver å fjerne suger fra busker eller trær som vokser der. Husk også at drenering er viktig for suksessen til steinhagen din. Hvis du ikke har det i et skrånende terreng, men tvert imot på et flatt, tungt og leirete, vil det være nødvendig å bygge et avløp eller noe annet avløpssystem som hjelper deg med å fjerne fuktighet fra terrenget.