Skip to content

En frukthage på taket av en buss

23 de juni de 2021

Og la det grønne oversvømme byen! Og jeg skulle ønske det ble oppfylt. For øyeblikket har vi noen eksempler i vertikale hager, i våre egne blomsterpotter og i grønne tak (vi vil snakke om dem en av disse dagene), men denne nye ideen kommer ut: frukthager og hager på takene til bussene, med gulrøtter, rødbeter og mer spiselige røtter.

Det er et skikkelig prosjekt, heter det Bussrøtter og er en del av New York kommunale bussflåte.

De ansvarlige for bybussene i New York har kommet på ideen om å lage en hage på taket av kjøretøyet. Er han Bussrøtter. Ideen kommer fra den lokale designeren Marco Antonio Castro Cosio, som lette etter en måte å øke de grønne områdene i byen. Bussen blir dermed en mobil grønnsakshage. Det har tatt fem måneder å lage denne lille hagen, slik den ble gjort mens kjøretøyet tok sine daglige turer.

Cosio trodde busstak var et perfekt sted å lage hager. Det er 4500 som beveger seg gjennom New York City hver dag. Hvis hver av dem hadde en hage, ville de utgjøre en utvidelse av 13 736 hektar grøntareal. (Central Park har 320 hektar, Retiro Park, i Madrid, 118 hektar).

Cosio vil faktisk gå lenger og foreslår å utvide opplevelsen til lastebiler og tog. Definerer det som urbane nomadisk jordbruk.

Bus Roots er en del av et pilotprosjekt som heter Våkn opp verden. De fleste New Yorkere bor og jobber høyt oppe, hvorfra du kan se denne ganghagen. Når de lener seg ut av vinduet, i stedet for betong, vil de se anlagte områder.

I tillegg forbedres livskvaliteten, karbondioksid absorberes og miljøet reguleres termisk.

Kilde: ecologismos.com

Mer informasjon: Vertikale hager, miraklet til Patrick Blanc, blomsterbedet