Skip to content

En gartners midtsommer meanderings

22 de mars de 2021
 • Bare høstet løk trenger herding før oppbevaring. Klikk på en annen pix for å forstørre og lese bildetekst.Foto/Illustrasjon: Susan Belsinger
 • Når alliumløvverket begynner å bli brunt eller floppe, er det på tide å høste pærene.
 • Herding av løk er nødvendig for sikker lagring. Gjør det i et skur, på en tildekket bakporch eller i et drivhus dekket med skyggeklut. Fjern våte eller fuktige stengler eller ytterste blader – de kan forårsake mugg eller råte.
 • Når løken er herdet og skinnene er tørre, oppbevarer du dem i en boks eller nettpose på et kjølig sted. Jeg oppbevarer min i et kjellerom i kjelleren.
 • Hvitløksløk må også herdes. Dette kan gjøres på skjermer, tavler eller store kurver. Jeg vil også oppbevare disse på et kjølig, tørt sted.
 • Dette er min tredje høsting av basilikum denne sesongen. Jeg oppbevarer avskåret basilikum i glass med vann til den er klar til bruk. Her er et utvalg av thailandske basilikum for å smake / sammenligne – prøver å velge de beste sortene for en ny bok.
 • Foruten å spise basilikum fersk daglig og også fryse den som en aromatisk urtepasta, henger jeg den også fra bjelker for å tørke for vintersauser og supper.
 • Disse okrasene var lengre enn 5 tommer, for tøffe å spise. Så jeg tørker dem i ovnen med bare lyset på (tar omtrent 24 til 48 timer) og bruker dem til å dekorere kranser og lage ornamenter.
 • Overflødig agurk og sommer squash = sylteagurk! Lag en enkel saltlake med eplecidereddik, syltet krydder og en liten mengde organisk sukker – la det surre og hell over skivede kukes, zukes og løk (jeg legger til jalapenos); avkjøl i 24 timer. Oppbevares i kjøleskap i 2 til 3 måneder.
 • Yay – tomater kommer nettopp inn – og jeg spiser dem hver dag (med glede)! Om sommeren vil jeg ikke lage mye mat, så jeg lager ris, korn og pastasalater og spiser dem en dag eller to. Tilsett tomater, alliums, agurker, olivenolje og sitronsaft eller en skvett eddik og ferske hakkede urter, kanskje litt feta eller mozzerella … nam!
 • Som du ser er hagen gjengrodd og litt gresk, og det er steder der planter er fjernet. Jeg har sådd frø i tomme rom for høstavlinger og har nettopp kjøpt noen planter å sette inn.
 • Kan du tro at det allerede er den tiden? Midt i august, og det er på tide å så frø og plante transplantasjoner til høsthagen! Bare plukket opp noen brassicas og greener for å legge inn mens månen fortsatt vokser!

Det er allerede midtsommer, og innhøstingen har begynt – og det er på tide å sette opp hagepengene – her er hva som skjer i hagen og kjøkkenet mitt. Hvitløken ble gravd forrige måned og har nå herdet; ditto med noen tidlige løk. Bare høstet resten av løkavlingen, og nå må de kurere i omtrent to uker. Sørg for å fjerne stengler eller ytterste skinn som virker våte eller slimete. Jeg kutter noen topper av og lar også noen flette på de i best form. Herd alliums, uten direkte sollys, på et sted med god luftsirkulasjon. Når skinnene tørker, sjekk dem og fjern eventuelle som kan ha dårlige flekker, råte eller mugg. Når de ytre skinnene er papirete, oppbevar løk på et kjølig sted i åpne esker eller nettposer.

Jeg får andre og tredje høst av basilikum, mynte, sitronmelisse og mange av de treavstente flerårige urter. Hvis du ikke kan bruke alt du har til matlaging og deling med venner, frys eller tørk overflødige urter. Veibeskrivelse for disse prosessene er på noen av mine tidligere innlegg:

/ vare / 3759 / video-hvordan-tørke-urter

/ vare / 3753 / video-hvordan-fryse-urter

Jeg er en pickle person og elsker alle slags. Foruten agurker, er sommer squash, løk og hvitløk, chilipepper, grønne bønner og okra gode pickles. Jeg kan sylteagurk i et varmt vannbad for lang lagring og gaveutdeling, men jeg elsker de enkle og umiddelbare resultatene av kjøleskapsgurker. De varer i kjøleskapet i to til tre måneder og blir bedre med alderen, så jeg lager batcher med omtrent 12 kopper grønnsaker om gangen.

Jeg liker enkel, lett å tilberede mat om sommeren uten mye matlaging. Så jeg lager mange salater med grønnsaker kombinert med protein fra korn, bønner og / eller pasta. Jeg forbereder dem om morgenen, og så er de klare til kveldsmat, med rester til neste dag eller to. Sørg for å bruke litt løk og / eller hvitløk, friske urter, tomater, knasende grønnsaker for å gi mye smak – kle deg med ekstra jomfruolivenolje, sitronsaft eller litt balsamico eller urteddik og smak til med salt og pepper – nei hohum salater for meg! Pynt kanskje med ristede nøtter eller frø eller smuldret ost. Her er en tidligere publisert rissalat for inspirasjon: / vare / 2452 / hvitløk-gressløk-og-ris-salat

Til slutt, når planter blekner eller dør, fjern dem fra hagen til kompostbunken. Når avlingene er høstet, kan du opparbeide den ledige plassen, legge til flere endringer om nødvendig, og så frø til høsthagen. Det er vanskelig å tro at det faktisk er den tiden i hagesesongen. Jeg har nettopp plukket opp noen brassicas og greener for å transplantere også.

Vi har hatt kjølig vær her i Maryland og mye regn, så jeg prøvde å høste en rekke avlinger med en prognose om så mange dager med regn på rad. Håper hagen din vokser i stormskritt – nyt og lykkelig høsting!