Skip to content

En hage av skulpturer

23 de mars de 2021

Jeg reiste nylig til Long Island for å holde en presentasjon og fikk sjansen til å besøke Longhouse Gardens i byen East Hampton, New York. Denne hagen og skulptursamlingen startet som den private residensen til Jack Lenor Larsen, og har overgått til en vakker offentlig hage.

En stor skulptur av Buckminster Fuller rammer inn utsikt over den omkringliggende hagen i honningkake.
Disse hvite duskene som henger fra trær ved huset, glød i slutten av januar-solen og minnet meg om en av de gyldne reglene for hagedesign: Gå hele veien! En dusk i et tre ser dum ut. Resultatene av dem, som her, ser forsettlige og vakre ut.
Stien gjennom den røde hagen er bredere på toppen, og smalner til slutt, og de røde stolpene blir litt kortere når de går nedover stien. Resultatet er en falsk følelse av perspektiv som får dette synet til å se mye lenger ut enn det faktisk er. Ikke en dårlig idé å stjele til en hage i hjemmet!
En skulptur inspirert av Brooklyn Bridge, hvor solen går ned gjennom bambusmassen, er tilbake.
Denne hagen tror på gjenbruk av avfall. Jord fra utgravning av en dam ble brukt til å skape dramatiske sanddyner og åser, og her beskjæring fra de mange bambusstandene på eiendommen brukes til å skape en nydelig pagode under ruvende trær.

Har du en hage du vil dele? Send 5-10 bilder med høy oppløsning på e-post (det er ikke nødvendig å redusere størrelsen på bildene før du sender dem – rett og slett pek, skyte og sende bildene på vår måte) og en kort historie om hagen din til [email protected]. Ta med hvor du befinner deg!

Å sende bilder i separate e-post til GPOD-e-postboksen er helt greit.

Har du en mobiltelefon? Merk bildene dine på Instagram eller Twitter med #FineGardening!

Du trenger ikke å være profesjonell hagefotograf – sjekk ut tipsene våre om hagefotografering!

Mottar du GPOD på e-post enda? Meld deg på her.

Følg oss: @finegardening on Twitter | FineGardeningMagazine på Facebook | @finegardening på Instagram

138138