Skip to content

En latter i hver katalog

26 de mars de 2021
  • Jung Seeds & Plants, basert i Randolph, Wis., Har tilbudt gartnere kvalitetsprodukter siden 1907. Foto / illustrasjon: Jodi Torpey
  • Denne tomme planter blir snart fylt med noen av Jungs vakre salatblandinger. Foto / illustrasjon: Jodi Torpey

Jeg kan ikke huske at jeg hadde så god tid å lese gjennom en frøkatalog som jeg gjorde mens jeg leste gjennom de mange sidene med Jung Seeds & Plants. Jeg vil gjerne møte forfatterne som skrev beskrivelsene av Super Freak Hybrid-gresskar og lunsjfrø.

Hver side er lastet med vittige fortellinger om selskapets frø, planter, pærer og forsyninger. Det er fornuftig at Jung Seeds & Plants har finpusset markedsføringsmetodene sine til en kunst – selskapet startet i 1907.

Jung Seeds & Plants, som er familieeid og drevet i over 100 år, søker vidt og bredt etter varianter som gartnere liker å dyrke. Det er mange gamle favoritter (se etter «Heritage» -symbolet), men jeg setter pris på at det er så mange forskjellige typer grønnsaker og urter, inkludert mer enn 250 nye produkter bare i år.

Noen gartnere vil sikkert gå etter nyhetsartikler som dekorativ mais som heter Japanese Striped Maize. Denne vakre planten har blader stripete i grønt, hvitt, gult og rosa, og kjernene er burgunder. Andre gartnere vil like de sunne nyhetstilbudene som Sochi Tea-planten fra Sotsji, Russland og Goji Berry vining busk.

Hvorfor dyrke en vanlig vannmelon når du kan velge en Golden Crown-hybrid med skall som skifter farge når melonen er klar til å plukkes? Hva med en innfødt amerikansk arvestykke kalt Vine Peach som smaker som en mango?

JW Jung Seed Company
335 S. High Street
Randolph, WI 53956
800-297-3123
https://www.jungseed.com

Be om katalog …

Jung Seeds & Plants har også et fint utvalg av uvanlige gresskar, som tofargede Batwing mini-gresskar og One Too Many med sine stiplede årer av rødt som ser ut som blodskutte øyne. Hvis du vil legge til mer farge i hagen din, kan du prøve Pool Ball-hybridblandingen av rund courgette, Atomic Red-gulrøtter eller noen strålende lilla hoder av Graffiti blomkål.

Men til tross for de uvanlige varianter, smarte grønnsaksnavn og morsomme beskrivelser, er dette selskapet alt. Blant spesialvarianter er tradisjonell frukt, grønnsaker, urter, blomster, vinstokker, trær og busker. Pawpaw trær deler katalogens sider med jordbær, bringebær og stikkelsbær. Det er også mange paprika, tonnevis med tomater og reddiker.

Et godt utvalg av voksende tilbehør, frøstartartikler, gjødsel og insekt-, skadedyr- og sykdomsbekjempelse fyller nesten 10 sider. Gartnere kan be om en trykt katalog eller handle på nettbutikken.

Jeg likte å lese gjennom hele katalogen, men den rare veggie-elskeren i meg graverte til bildet av den bøhmiske pepperrotkronen som vokste til en hestes form.

Flere kataloganmeldelser …