Skip to content

En Marblehead Massachusetts perle ved havet

24 de mars de 2021

Amy Hourihans vakre kysthage ved siden av historiske Fort Sewall, Marblehead, MA.

«Eiendommen vår består av en hektar med en hage på 1,5 mål, med utsikt over vannet, i den historiske landsbyen Marblehead i New England. Hjemmet er en kolonial revival fra 1880.

Da vi kjøpte dette huset for syv år siden, var det veldig lite i tillegg til hosta, dagliljer og damemantel som blomstret, og det var ingen hardscaping eller innbydende steder å sitte ute. Den hadde en gjestehytte som var boksete og lite attraktiv. Foruten å legge til flere avrundede mursterrasser med granitthåndtering, la vi også til et lite viktoriansk drivhus til hytta. En poteter med hevet seng bruker et hjørne av hagen. Hovedattraksjonen er en hundre fot hyttehage, langs en gammel steinmur. Om våren er den fylt med driv av tulipaner og narciss, og om sommeren renner roser og klematis ut av drivene til digitalis, pioner og delphinium. Dahliaer og floks bærer sensommershowet. Et gammelt epletre, blåbær, hyllebær og jordbær gir frukt, i tillegg til den produktive grønnsakshagen. Drivhuset utvider sesongen med en måned både vår og høst, og kalde rammer leverer fersk salat og greener året rundt. Vi starter alle våre egne grønnsaker og blomster under lys i februar før de stivner i april og mai i drivhuset. Vindusbokser på hytta er fylt med fargerike, hjemmelagde årlige. Vannfat, laget av gamle whiskyfat, sparer vann. Vi er sone 6B. «

Har du en hage du vil dele? Send 5-10 bilder og en kort historie om hagen din til [email protected]. Ta med hvor du befinner deg!

Har du en mobiltelefon? Merk bildene dine på Instagram eller Twitter med #FineGardening!

Du trenger ikke å være profesjonell hagefotograf – sjekk ut tipsene våre om hagefotografering!

Mottar du GPOD på e-post enda? Meld deg på her.

Følg oss: @finegardening på Twitter | FineGardeningMagazine på Facebook | @finegardening på Instagram
138138