Skip to content

En salat for enhver bruk

22 de mars de 2021
  • Foto / Illustrasjon: Krista Borst
  • Smørsalatssalat med Merlot-bringebærdressing.Foto/Illustrasjon: Saxon Holt
  • Varm rekesalat med ingefær-dressing.Foto/Illustrasjon: Saxon Holt
  • Garden Chef’s Salat with Creamy Caper Dressing.Foto/Illustrasjon: Saxon Holt

av Renee Shepherd
Februar 1996
fra nummer 13

Jeg bruker hver type hodesalat litt forskjellig. Siden Roma kan tåle tyngre dressinger og store smaker, unner jeg kjærlighetsforholdet mitt med kapers i en kremet dressing som kombinerer disse smakfulle små krydderknoppene med ansjos, fersk sitron, hvitløk og persille, alt sammenbundet med litt majones og fruktig olivenolje (se oppskriften min på hagekokkens salat).

Ikke overdress!
Enten det er unge tynninger eller modne hoder, bør smaken og konsistensen av salaten din skinne ved bordet. Selv «gourmet» -merker har en tendens til å være for krydret og for tunge til å virkelig utfylle hagen din. Ikke overvelde disse nøye nærede bladene med kjøpte dressinger; prøv i stedet oppskriften min på en enkel vinaigrette.

De lyse, fulle smaker av de nydelige batavianene skinner virkelig i en varm rekesalat med dragon og ingefærdressing. Denne salaten er en fremragende lunsj eller lett kveldsmatrett.

Delikate, myke butterheads trenger en lett berøring. Ikke overvelde dem med tung eller sterk-flavored dressing-enkle vinaigrettes eller lett kremete dressinger er best. Butterheads passer fint sammen med frukt, fruktig eddik og myke oster. I smørsalatssalaten min med fersk bringebærdressing, forbedrer blandingen av bringebæreddik, honning, rømme og den rike smaken av Merlot-vin de frodige, buttery bladene.

Den beste måten jeg vet å få salat veldig rent på er å forsiktig bla bladene i en vask med kaldt vann. Så snurrer jeg dem i en salatsnurr, og er forsiktig så jeg ikke pakker snurren for full. Hvis du kjøler grønnsakene i en halv time eller så like før du kler deg på, blir de friske.

Tre smakfulle salatoppskrifter med hovedrolle av salat
Smørsalat med Merlot-bringebærdressing Varm rekesalat med ingefær-dragon dressing Hagekokkens salat med kremet kapring
Smør-salat salat med Merlot-bringebær dressing Varm rekesalat med ingefær-dragon dressing Hagekokkens salat med kremet kapring