Skip to content

En spesiell hage bygget for hånd

31 de mars de 2021

Katie Settlage of TN har skapt et unikt hagereservat som alle liker, inkludert det lokale dyrelivet.

«Jeg har aldri sendt til GPOD, selv om jeg elsker å se på andres innleveringer. Jeg er ganske ny innen hagearbeid, akkurat siden jeg kjøpte vår fikseringsoverdel på 1930-tallet på en ganske skyggelagt acre i Knoxville, Tennessee for 6 år siden. Vi har gjort det alt arbeidet selv for å bygge om huset, og underveis har jeg inngjerdet en del av hagen for å tillate meg å lage en hyttestil hage uten å måtte bekymre meg for hjort. Det var ingen hage å snakke om da vi kjøpte huset– bare gressplen og mange store trær. Jeg har gjort alt arbeidet selv med et stramt budsjett, inkludert å bygge alle vannfunksjonene (i fjor lagde jeg en 170 fot lang «bekk» som går gjennom bakhagen, og jeg har også en firkantet fiskedam i forhagen). Vi bygde hageskuret selv, ved hjelp av noen gjenbrukte materialer fra hjemmet, og jeg bygde uteplasser og gangveier ved hjelp av antikke murstein som ble funnet spredt rundt eiendommen. Mange av plantene mine er pass alongs, foundlings, kjøpt på scrat ch og bulksalg på slutten av sommeren osv. Jeg deler mye og flytter ting for å fylle de stadig voksende hagebedene mine. Jeg bruker ingen plantevernmidler og er biolog ved å trene, så jeg liker veldig godt å se alt dyrelivet som blir brakt til hagen min – frosker, salamandere, skilpadder, mange fugler, inkludert hauker, sperreugler og kalkuner, og til og med små pattedyr som vaskebjørn, opossum, stinkdyr, rev, og en gang en mor mink og babyene hennes! I fjor sommer var det veldig varmt, og to boksskilpadder tilbrakte mange dager på slutten i den lille strømmen min for å holde seg kule.
Beste hilsener,
Katie Settlage «

Oppmerksomhet GPOD’ers – Fine Gardening-redaksjonen vil delta på Northwest Flower & Garden Show i Washington State Convention Center i Seattle fra 22. februar til 26. februar. Vi er glade for å være en del av dette arrangementet som vil være full av inspirerende utstillingshager, unike leverandører og informative seminarer. Vi blir lokalisert rett utenfor seminarrommene, så kom innom og si hei! (Jeg vil personlig være til stede fra fredag ​​24. til 26. februar).

Har du en hage du vil dele? Send 5-10 bilder og en kort historie om hagen din til [email protected]. Ta med hvor du befinner deg!

Har du en mobiltelefon? Merk bildene dine på Instagram eller Twitter med #FineGardening!

Du trenger ikke å være profesjonell hagefotograf – sjekk ut tipsene våre om hagefotografering!

Mottar du GPOD på e-post enda? Meld deg på her.

Følg oss: @finegardening på Twitter | FineGardeningMagazine på Facebook | @finegardening på Instagram


138138