Skip to content

En vannløs vannfunksjon … Er det riktig for hagen din?

20 de februar de 2021

En vannfri vannfunksjon er en type fontene, også kjent som forsvinnende fontener fordi vannreservoaret faktisk er skjult under jorden.

Det er ingenting som er så beroligende og rolig som lyden av vann i en hage. En vannforsyning som forsvinner, kan bli et fokuspunkt og et iøynefallende landskap.

De kan også tjene som et rolig og kult bakteppe for å hindre støy i nabolaget eller uønsket trafikk. Det kan være en flott gjør-det-selv-funksjon, som er enkel å bygge, og det er veldig lite behov for å ansette fagpersoner for å konstruere en for deg.

Populære stiler er:

  • Kvernstein
  • Naturalistisk forsvinnende foss
  • Granitt kolonner

Den mest økonomiske grunnen til å ha en forsvunnet fontene kontra en tradisjonell er at de krever svært lite vedlikehold fordi rusk ikke kan komme inn i fontenen.

Hva er en vannfri funksjon?

Begrepet «vannfunksjon» kan ha forskjellige betydninger for forskjellige mennesker. Men hvis du vil ha et slående alternativ med lite vedlikehold i motsetning til en koi-dam, som er tilpasset din stil og landskap, bør du vurdere å installere en vannfri vannfunksjon.

En damfri foss eller forsvinnende vann har en resirkuleringspumpe, vannreservoar, en type stein som vannet renner ut av.

Vannet faller eller bobler ned gjennom berggrunnen over damreservoaret og forsvinner. Hvor den resirkuleres.

De hjelper til med å eliminere hagen med åpent vann som krever regelmessig vedlikehold på grunn av utbredelsen av alger. Med en resirkuleringspumpe er stillestående vann ikke noe problem.

En damfri vannfontene er imidlertid barnesikker og bruker mindre vann enn tradisjonelle fontener.

Før du konstruerer en hvilken som helst type vannfunksjon, er det viktig å først bestemme hvor du skal plassere den.

Selv før du handler for materialer, må du evaluere stedet der du ønsker å sette en vannfunksjon og bestemme de grunnleggende kravene for å installere en.

Hvor skal du plassere en dam uten fontene?

Plasser fontenen i et område med mye sollys

De fleste vannfunksjoner ser best ut i fullt sollys og blomstrer med entusiasme som et resultat. Det skal motta seks eller flere timer hver dag. Ethvert sted som kan være vert for en vannfunksjon, har plass til en grønnsakshage eller solrik blomsterbed.

Det er hyggelig å nyte vannet når du jobber i nærheten!

Få oppmerksomhet ved å plassere fontener i åpne områder

Vannfunksjoner er ment å tiltrekke seg oppmerksomhet og bør være på et åpent sted der alle som går inn til inngangsdøren eller besøker hagen kan nyte og se det. Det skal være god plass til å «vise det frem», da de lager gode samtalestykker.

Spesielt liker jeg å se en foss som forsvinner eller har en funksjon som ligger på en fin seng av stein og grus.

Velg A Level Location

Vann reagerer på tyngdekraften, og hvis du vil ha overløp eller avrenning, må landet være relativt skrått. Du kan imidlertid alltid gjøre mindre justeringer under installasjonen for å sikre at vannet strømmer godt.

For eksempel på ujevnt land kan en jevnet treramme holde stein og grus for å fange sprutvannet.

Hold vannfunksjonen «størrelse» passende

Selv om du har plass til en stor vannhage, betyr ikke stort alltid bedre! Å gå for stort kan overskygge elementene rundt. Blomster eller hage best supplerer en vannfunksjon.

En liten damfri fontene omgitt av blomster kan skape et fantastisk utseende og fokuspunkt.

Hold vannfunksjonene borte fra …

Før du graver … sjekk med lokale verktøy for å finne ut hvor kraftledninger, fiberkabler, gassledninger, rør, telefonledninger og andre slike ting er plassert.

Plasser også pumpen i nærheten av stikkontaktene for å redusere kostnadene.

Stor vegetasjon – Busker og trær kaster kvister, blader, kronblad og frukt ovenfra. Unngå å installere vannfri vannfunksjon for nær eller under busker og trær.

Bruk en dam uten fontene til …

Lag et fokuspunkt – En vannfunksjon kan bli hovedattraksjonen og fungere som den slående egenskapen når du går inn i hagen. Den kan også brukes til å distrahere folk fra andre uattraktive funksjoner i bakgården.

Introduser rolig effekt – Lyden av vann kan brukes til å legge til et avslappende element i hagen. Den boblende effekten hjelper sinnet til å slappe av.

Fuglebad – Vannfunksjoner kan tjene som fuglebad og tiltrekke fugler til hagen sammen med attraktive blomster.

Våre favorittopplæringsprogrammer for 3 damløse vannfontener

utendørs-fontenen-tittel-04302016Denne opplæringen leder deg gjennom trinnene for å bygge din egen utendørs forsvinnende fontene komplett med materialene som trengs i video.