Skip to content

En vertikal hage laget av resirkulerte melkekasser

24 de juni de 2021

En ny livsstil venter i horisonten. Den har vært i kraft i noen år og foreslår et sunt alternativ i samsvar med miljøet. For noen er det en mote, for andre en livsstil, men de som praktiserer den, hevder å føle seg i harmoni.

På en eller annen måte kan vi snakke om en mer naturlig, langsommere livsstil, der rom og tider blir gjenopprettet, og folk blir oppmerksomme på maten og de produktene vi putter i munnen, der de holdes i tar hensyn til behovene til miljøet. Det inkluderer yoga, reiki eller annen aktivitet som fjerner energi, et bevisst kosthold og aktiviteter relatert til resirkulering.

Flere og flere mennesker blir med på denne livsstilen, og det er vanlig i denne planen at de også ser etter et lite landområde for å få sin økologiske hage, eller når det er kort plass, designer de vakre vertikale hager som i mange tilfeller resirkuleres gjenstander. For å hente inspirasjon, i dag inviterer jeg deg til å kjenne Living Pavilion, en stor vertikal hage designet med resirkulerte melkekasser som kan tjene som utgangspunkt hvis du er ute etter en sunn livsstil og ønsker å ta ideer til hagen din.

Et etisk anlegg

Installert i 2010 Governors Island, New York, strukturen var ment som et midlertidig design og møtepunkt for kunstneriske aktiviteter og har mottatt en rekke priser og anerkjennelser (vinner av City of Dreams Pavilion Competition 2010 og The Emerging New York Architects Committee av American Institute of Architects New York awards Chapter and Structural Engineers Association of New York).

Levende paviljong

Ann Ha og Behrang Behin de er skaperne av denne nysgjerrige buede vertikale hagen kalt Living Pavilion, et design som har blitt tenkt fra et stort antall nedlagte melkekasser. Strukturen kan vandres av mennesker fra den ene enden til den andre for å nyte interiøret, der det vises et stort grønt teppe som dekker hele overflaten. De utvalgte planter tåler skygge mens overflaten av strukturen modererer temperaturen, og slik er interiøret friskt og luftig. Prosjektet har også vært et eksempel på ny teknologi knyttet til grønn bygning grønne tak og vegger.

I disse dager er installasjonen demontert og de plantede boksene har blitt distribuert i forskjellige områder i New York, enten det er i hjem, offentlige steder eller felles hager.

Levende paviljong

Et eksempel å vurdere

Med tanke på fremtiden tenkte designerne på et prosjekt som ville bringe grønt tilbake til byrom. Slik beskriver de sine Levende paviljong som en syntese av form, struktur, liv og lys. På den annen side har denne installasjonen fokusert på gjenvinningsetikk og aktiviteter knyttet til gjenbruk av gjenstander.

Levende paviljong

Er installasjon med lite innvirkning foreslår et nytt alternativ i vertikale hager, det er et godt eksempel på hvordan det er mulig å resirkulere gjenstander for å skape et unikt rom ved å utnytte mange arter av planter som kan vokse uten å måtte plantes i bakken.

I tillegg er prosjektet et eksempel på hvordan det er mulig å transformere et felles objekt til noe originalt, og med det forsøkte designerne å oppmuntre folk til å oppdage sine hverdagslige gjenstander og se deres potensiale i dem. Så se deg rundt og oppmuntre deg til å ha ditt eget og originale grønne område med elementene i hjemmet ditt. Ta eksemplet på dette og andre store design for å vite levedyktige alternativer som kan hjelpe deg i prosjektet. De vil være en god inspirasjonskilde for din fremtidige vertikale hage. Selv uten mye plass hjemme, kan du alltid nyte planter med forskjellige og innovative forslag, så … la oss komme på jobb!

Levende paviljong