Skip to content

Enkel oppskrift på kandiserte jalapenos

21 de mars de 2021
 • Et pund ferske jalapeno-paprika er skiver og klare til å kandiseres.Foto/Illustrasjon: Jodi Torpey
 • Kandiserte jalapenos er et deilig tilbehør til indiske karriretter, pressede smørbrød og vanlige pølser. Foto / illustrasjon: Jodi Torpey

Så snart jeg spiste den siste kandiserte jalapenoen fra krukken jeg fant på en italiensk delikatesseforretning, visste jeg at jeg måtte gjenskape oppskriften. Jeg hadde hatt glede av hver eneste bit av de søte, varme og terte paprikaene så mye at jeg ikke orket tanken på å ikke ha dem til å fylle i panninier, å bruke som chutney ved siden av indiske karriretter, og å toppe en vanlig pølse.

Paprikaene var borte, men jeg beholdt den tomme krukken som en påminnelse om den enkle ingredienslisten: jalapeno paprika, eddik, sukker og salt.

Fordi jeg hadde en fin avling av jalapenos som vokste i terrassen, og jeg har hatt lykke til med å syltet jalapeno paprika, bestemte jeg meg for å eksperimentere med oppskrifter. Jeg skjønte at alt jeg måtte gjøre var å lage en enkel sukkersirup og småkoke paprika i skiver. Det ligner på å lage andre typer kandisert frukt.

Sluttresultatet er nær den originale glasset, men sirupen er ikke like tung og paprikaen er mye varmere.

Ingredienser

Denne oppskriften lager omtrent to halvliter paprika.

 • 1 pund ferske jalapeno paprika
 • 2 kopper hvit eddik *
 • 3 kopper sukker
 • ½ ts salt

Bruksanvisning

Sørg for å bruke kjøkkenhansker mens du arbeider med paprika, og ikke ta på øynene før hanskene er av.

 1. Vask paprika grundig og fjern stilkene; kast paprika med myke flekker eller skader.
 2. Fjern frø, hvis du foretrekker frøfri paprika. (Jeg la frø i.)
 3. Skjær i runder som er omtrent ¼ tommer tykke.
 4. Kombiner eddik, sukker og salt i en kjele; kok opp og reduser varmen.
 5. Bland blandingen i ca 6 minutter eller til sirup begynner å tykne; rør av og til.
 6. Hev temperaturen til middels, tilsett pepperskiver og kok under omrøring i ytterligere 5 minutter.
 7. Fjern blandingen fra varmen og avkjøl.
 8. Skje paprika i krukker, topp med sirup og fest dekslene tett.

Oppbevar glass nedkjølt. Paprika holder i kjøleskapet på ubestemt tid, men de er så velsmakende at de sannsynligvis ikke varer så lenge.

* Bruk mindre eddik til en tykkere sirup