Skip to content

Er squash en frukt eller grønnsak?

3 de juni de 2021

Når vi ser noe som ser så bra ut, og vi også vet at vi kan lage mange kulinariske oppskrifter med det, er det normalt at vi er i tvil om det er hva det ser ut til å være. Et eksempel på dette er squash, også kjent som gresskar.

Det er veldig vanlig å lure på om squash er en frukt eller grønnsak, så hvis du vil vite det, vil jeg svare på spørsmålet ditt.

Hva er gresskar?

squash

Squash er frukten av Cucurbit-planter, ofte kalt kalebasser.; det vil si at det er organet som utvikler seg når blomsten pollineres og det som inneholder frøene til den nye generasjonen. Cucurbitaceae-familien inkluderer mer enn 850 arter som hovedsakelig er urteaktige, vinstokker eller krypende. Fruktene er store og har en solid skall. Størrelsen og fargen er veldig variabel og kan være langstrakt eller avrundet, med en vekt på opptil 1 kg eller mer enn 2 kg, gul, hvitaktig eller oransje-rødlig.

Disse plantene kryper, noe som betyr at stilkene deres kryper gjennom bakken. Til tross for dette kan de for eksempel også brukes som anheng på gitter. Andre frukter som vannmelon og melon og grønnsaker som agurk og courgette tilsvarer også disse egenskapene.

Hovedtrekkene

gresskaregenskaper

Å være bærfrukten av gresskaret, er det en type årlig plante som har kort varighet. I tropene dyrkes den fra mars til juni. Blomstene er gule og har store dimensjoner som frukten. Formen på disse blomstene er trakt. En av kuriositetene som denne plantasjen har, er at blomstene har en veldig kort eksistens. De begynner å vokse ved første lys og lukkes til slutt midt på morgenen. De utnytter bare morgenlyset for å utføre fotosyntese. Å være en enestående plante, er den i stand til å ha mannlige og kvinnelige blomster samtidig. Dette betyr at de er blomster som er i stand til å bli selv.

En av de kvinnelige blomstene kan kjennetegnes av pollen fra en mannlig blomst som tilhører samme merke. Ikke for dette råder kryssbestøvning som bidrar til å forbedre genetisk utveksling. Kvinnelige blomster som blir befruktet av pollen enn andre planter, enten det er av samme sort eller en annen, har en tendens til å ha bedre resultater. Når kvinneblomsten blir befruktet, utvikler frukten seg, og hvis den ikke blir befruktet, vil den svette.

Frukten av zaballo har vanligvis en variabel størrelse. De kan være mindre gresskar eller veie mer enn 20 kilo. De er sfæriske frukter med en flat og buet form. Overflaten kan være glatt eller grov, og de har vanligvis gule og grønne farger. Massen er hard og oransje i fargen. Frøene er ganske flate og er bare en centimeter lange. De brukes ofte til konsum og fôr til husdyr, medisiner og som et dekorativt element. Vi husker at gresskar ofte brukes på Halloween-tid som et dekorativt element. Gresskarfrø blir ofte spist stekt.

Når det gjelder stammen, Det er semi-woody og kan både krype og klatre. De har kilder som kan vikles sammen for å vokse i lengde, og de bruker disse kildene for å kunne klatre høye steder. Til slutt er bladene store og formet som et hjerte. Det har noen dypere snitt, og de er grove å ta på. Bladene er vanligvis grønne.

Gresskar varianter

gresskar

Det er noen varianter avhengig av klimaet der de dyrkes. Gresskar finnes vanligvis i varme og tempererte klimaer. De er i stand til å tilpasse seg forskjellige atmosfæriske og økologiske situasjoner. Vi fant ut at de naturlig kan vokse inn løvfellende tropiske skoger, torneskoger, mesofile fjellskoger, holmeik, furuskog og fremmed kratt.

Blant de mest kjente varianter av gresskar har vi følgende:

  • Sommer squash: Det er sorten som har den klareste og fineste huden. Frøene er myke og har vanligvis en kort eksistens.
  • Vinter squash: de har en søtere smak enn de forrige, men den er tørrere på innsiden. De har en tendens til å ha mindre vanninnhold og barken deres er tykkere. De har en lengre varighet, siden de må tykne huden. Fra denne varianten kan du få det søte englehåret som brukes til tilberedning av noen konditori.

Hva er kultiveringen din?

For å nyte smaken av gresskar anbefaler vi å følge disse tipsene:

  • Såing: midt på våren, i et frøplantebrett med universelt voksende medium.
  • Irrigasjon: hver 2-3 dager eller så. Underlaget / jorda må forhindres i å tørke ut.
  • Planting i hagen: så snart plantene har vokst ca 10 cm, i rader med en avstand på 20 cm mellom seg.
  • Abonnent: gjennom sesongen med organisk gjødsel en gang i måneden.
  • Beskjæring: Det vil være nok å fjerne tørre, syke eller svake blader.
  • Innhøsting: om høsten.
  • Rustikk: den tåler ikke kulden, mye mindre frost. Det er en årlig plante.

Fordeler og egenskaper

Vi vet at gresskar er ekstremt næringsrikt og sunt. Den kan brukes som et ormemiddel og er mye brukt i dietter for å redusere vekten siden den har et lavt kaloriinnhold. Den inneholder mye vann og fiber, noe som gjør den ideell for å bekjempe forstoppelse og forhindre væskeretensjon. Det er mange mennesker som introduserer dem i vekttap dietten. I tillegg beskytter den høye mengden betakaroten mot solens stråler. Massen brukes mye til fremstilling av ansiktsmasker som ber om og eliminerer døde celler. De er spesielt nyttige og tilberedes sammen med en blanding av egg, melk og honning.

Jeg håper det du har lest har vært av interesse for deg. Hvis du har ønsket å vite mer om squash, inviterer jeg deg til å lese denne artikkelen.