Skip to content

Ett unikt fokuspunkt

13 de april de 2021

Et stort område rundt treet var dekket av tykk eføy som måtte graves ut. Plantinger på plass nå er for det meste grunne rotvarianter siden treets store ankerrøtter fremdeles er veldig bevisende, så alt med en stor eller dyp rotkule må vente.

Victoria of South Central Indiana har skapt et spesielt fokuspunkt.

«Vi mistet vårt enorme bøketre høsten 2012, og plutselig hadde jeg et nytt stort solområde tilgjengelig for solrike stauder. Jeg fikk den tykke eføyen rundt den sakte gravd ut sommeren 2013 og begynte å plante i fjor vår (2014) Jeg har satt i flere busker, eventyrrosen, kysk tre, pion og en gjenoppbyggende syrin og et veldig lite Carolina Silver Bell-tre på ytterkantene av området siden de store ankerrøttene til treet gjør det vanskelig å finne flekker som er store nok til rotkuler i alle størrelser. Jeg har ordnet en rekke krypdyr og små rotte små stauder rundt bunnen av stubben. fantastisk planter / fokuspunkt med mye plass til planter. I år har jeg fylt den med zinnias i to forskjellige høyder, varierte nasturtium og lilla og kartreuse søtpotetranker. Så fra tre sider ser ting ut til å være ganske godt ivaretatt. Ser fra fjerde side der en stor del av bagasjerommet gjør en annen planter, er det likevel mye mer plass å jobbe med. Jeg er sikker på at en god del av å legge til, trekke fra og omorganisere vil finne sted i de påfølgende årene, men det er en del av moroa. Mulken rundt treet går ned ca 12-14 inches for å sikre at alle eføyrøttene var godt og virkelig borte, og det er derfor veldig godt drenering på dette punktet. Når mulken brytes ned og tilsettes med kompost når nye planter settes i, burde jeg ha litt god jord å jobbe med om noen år. Jeg er nysgjerrig på hvor lenge stubben vil overleve siden den allerede er kolonisert av forskjellige sopper – mest interessant å se på. De fleste av «veggene» er mellom 4 og 6 tommer tykke, så det kan ta litt tid, men i mellomtiden har jeg en fantastisk planter å leke med. Blomstergrensen mot øst, selv om den er delvis skyggefull, elsker alt det nye skrå og reflekterte lyset, og druerankene på pergolaen i vest blir bare sprø i år og har mange små druer som vokser bort. Jeg er sikker på at de lokale fuglene vil feire når druene begynner å modnes. Jeg hatet ikke å miste et så stort, gammelt tre, men den nye situasjonen er også spennende og morsom å planlegge og implementere. Håper du liker det.»

Har du en hage du vil dele? Send 5-10 bilder og en kort historie om hagen din til [email protected]. Ta med hvor du befinner deg!

Har du en mobiltelefon? Merk bildene dine på Instagram eller Twitter med #FineGardening!

Du trenger ikke å være profesjonell hagefotograf – sjekk ut tipsene våre om hagefotografering!

Mottar du GPOD på e-post enda? Meld deg på her.

Følg oss: @finegardening på Twitter | FineGardeningMagazine på Facebook | @finegardening på Instagram

Dette området, øst for trestubben, får nå mye mer reflektert sollys, og noen planter er lykkeligere for det, og andre har blitt flyttet.
I fjor høst bygget den praktiske mannen min en kalksteinplattform for å utjevne området under blåregn-arboret og la til steinbenker. Tenk deg min overraskelse da blåregn blåste vilt i vår. Bevis positivt at rotforstyrrelse (for å være fin kaller vi det rotbeskjæring) vil føre til mange blomster.

Ser vi mot nord er den eksisterende grensen til høyre utvidet i begge ender.

138138