Skip to content

Eye Catching Container Gardens fra British Columbia

16 de mars de 2021

Jeg er en suger for heucheras, og det viser seg. Lysimachia punctata «Alexander» var en gave fra en av mine klienter for mange år tilbake. Hun var frivillig i hagen i en offentlig hage i Victoria, og hun ga meg et par fine stauder. Jeg verner om disse små tingene – bringer et smil i ansiktet når det blir levende hver vår.

Vår venn og andre gartnere, Cherry Ong fra British Columbia, har vært veldig opptatt den siste sesongen og har skapt innovative containerhager med en unik blanding av sukkulenter, stauder og ettårige planter. Med så mange flotte bilder å velge mellom, har jeg bestemt meg for et 2-delt innlegg. Nyt!

«Her er en blanding av vår- og sommerbeholdere jeg har prøvd å dyrke i år. Jeg liker å blande sammen stauder og ettårige planter. I år har jeg prøvd flere og flere sukkulenter. Jeg må fortsatt prøve å dyrke mange andre typer planter , og vil eksperimentere mer i fremtiden. «

Har du en hage du vil dele? Send 5-10 bilder med høy oppløsning på e-post (det er ikke nødvendig å redusere bildestørrelsen før du sender – rett og slett pek, skyte og sende bilder på vår måte) og en kort historie om hagen din til [email protected] Ta med hvor du befinner deg!

Å sende bilder i separate e-post til GPOD-e-postboksen er helt greit.

Har du en mobiltelefon? Merk bildene dine på Instagram eller Twitter med #FineGardening!

Du trenger ikke å være profesjonell hagefotograf – sjekk ut tipsene våre om hagefotografering!

Mottar du GPOD på e-post enda? Meld deg på her.

Følg oss: @finegardening på Twitter | FineGardeningMagazine på Facebook | @finegardening på Instagram

Fantastiske nye blader på dette Rheum «Ace of Hearts». Det ser ut til at jeg foretrekker kjøligere vær. Definitivt «hydrofil.»
Denne Kalmia latifolia «Little Linda» har vokst i en container i flere år nå, og det er absolutt en showstopper om våren. Du kan nesten høre dem dukke opp når blomstene åpnes.
En av mine yngre flerårige tillegg: Enkianthus campanulatus. Jeg har hatt det i to år nå og kan ikke motstå de kantede rosa nikkende og hengende blomsterklyngene. For dere gresselskere der ute (som obsessiv nevrotisk John Markowski), dyrker jeg mye Hakonechloa i containere, og de på bildet har vært i de samme beholderne i mer enn fem år. Jeg fyller dem med kompost hver vår, akkurat som resten av hagen min.
Mer vårfarge skjer i carport containerhagen. Osmanthus heterophyllis «Goshiki» i forgrunnen, Corylus og Choisya i bakgrunnen.
Sempervivum i disse Craigslistene fant støpejernsurner. Jeg kunne ikke motstå disse urnene, og de var så morsomme. Bejeweled rock er en dyrebar gave fra en andre gartner. Glasskulevalg som ble funnet ved klarering ett år hos Target, vil du tro? Sedum spurium «Dragon’s Blood» er en keeper blant steinhuggene jeg har prøvd.

Vårfyrverkeri ved inngangsdøren – mine Sciadopitys verticillata viser frem sitt nye løvverk.
Underplantinger i en av mine japanske lønnbeholdere. Dessverre hadde vi en varmere sommer enn vanlig, så lobeliaen suste ut.
Carport containerhagen om sommeren. Jeg savner vår og sommer allerede.
Møt min «Little Uni» (japansk for kråkebolle) pott. Dette er første gang jeg vokser Mangave (denne heter «Moonglow»), og jeg må si at jeg elsker det. Fingrene krysset vi kommer til neste år.