Skip to content

Falske såing, en effektiv teknikk for å redusere utseendet til ugress

12 de juni de 2021

Formålet med falsk såing er å redusere konkurransen mellom dyrkede planter og ugress eller ugress som det også er kjent. Denne teknikken består i å forberede et kulturseng som om det var en konvensjonell beplantning, men uten å dyrke noe. Etter det, vi avventer utseendet på ugressfrø som vil være til stede i jorden, for å ødelegge dem fullstendig og til slutt oppnå den sanne plantingen av grønnsaker, blomster og til og med gress.

Den falske såingen det er en vanlig praksis innen økologisk jordbruk. Det er en ganske effektiv teknikk, veldig enkel å implementere, som letter eliminering av ugress for å garantere avlingenes fremtid. Denne teknikken er spesielt egnet for frø som det tar lang tid å spire.

Hva er tilfellene der vi kan bruke falsk såing?

Formålet med falsk såing er å redusere konkurransen mellom dyrkede planter og ugress

Dette er en teknikk som krever litt forventningDet vil imidlertid spare oss mye tid resten av sesongen.

Den falske såingsteknikken kan brukes i mange tilfeller, for eksempel før implantasjonen av en blomstrende eng og til og med en plen i en økologisk hage, der bruk av enhver type herbicid er forbudt. Faktisk brukes den hovedsakelig i hagen til å dyrke litt grønnsaker.

Hva slags grønnsaker kan dyrkes etter en falsk beplantning?

Falske såing er spesielt egnet for grønnsakene vi skal så direkte i markadet vil si de som er sakte å spire, og som også har små frø som har en langsommere utvikling.

Gulrot er det perfekte eksemplet. Løkfrø og purre er også godt tilpasset. Barnehager som er i det åpne feltet, skal tilberedes ved hjelp av a falsk frøplante.

Fremgangsmåte for å utføre en falsk såing

For å utføre en falsk såing er det nødvendig å fortsette med disse fire enkle trinnene:

Trinn 1: forbered bakken

Mellom to eller tre uker før du sår eller planter grønnsakene, vi må forberede et blomsterbed akkurat som om vi skulle plante et frø.

Det vil si, løsne jorden, bryte opp de store klutene for å utjevne bakken. På denne tiden kan vi ta med litt hjemmelaget kompost å innlemme overfladisk på bakken. Hjemmelaget kompost inneholder jevnlig ugress- og grønnsaksfrø, falsk planting vil tillate dem å spire og deretter undertrykke dem.

Trinn 2: Gjør ingenting eller nesten ingenting!

Etter å ha fullført forberedelsen av landet, vi kommer ikke til å så noe ennå, vil vi vanne jorden fint for å gi de uønskede frøene gode forhold, slik at de kan spire riktig. For dette kan vi plassere et tvunget slør på bakken for å oppnå noen få temperaturer og på denne måten utløse spiring av så mange frø som mulig.

Trinn 3: Fjern ugress

Fremgangsmåte for å utføre en falsk såing

To til tre uker senere, før du begynner å så eller plante grønnsakene, vi må eliminere alt ugresset vi finner på overflaten.

For å utføre denne operasjonen, ville idealet være bruk en provençalsk rive eller oscillerende rakeDisse to verktøyene er veldig godt tilpasset, siden vi bare skal luke de unge plantene uten å legge jorden dypt på overflaten igjen. Ingen hakke eller rive kan også fungere, men først må vi sørge for at vi bare gjør det på jordens overflate.

Dyrking av disse ugressene kan gjøres på en solrik morgen for å fremme hurtig tørking av alle frøplanter.

Trinn 4: Så frøene

Plante grønnsaker, blomster og til og med gressfrøDet vil bli gjort samme dag eller også neste dag, slik at den ødelagte luken ikke har noen sjanse til å komme seg, noe som kan skje med vanning av frøplanten.

Vi forsikrer deg om at dette er den beste måten å redusere utseendet til ugress.